– crede directorul Rayat London College, care a conferentiat in Bacau u tema conferintei a fost „Administrarea crizei economice din perspectivele managementului financiar al corporatiilor”
Directorul Rayat London College, membru al Colegiului Kellog – Universitatea din Oxford, C. Michael Wilkinson, a conferentiat joi, 4 noiembrie, in Bacau, in fata unui auditoriu format din universitari, reprezentanti ai pietei de capital din Romania, ai bancilor comerciale, ai unor emitenti pe piata de capital, ai administratiei locale si institutii financiare, a studentilor si ziaristilor. Reputatul profesor a fost invitatul Societatii de Investitii Financiare Moldova Bacau si al Centrului de Educare si Formare Profesionala a Universitatii Tehnice „Gh. Asachi” – CETEX, din Iasi, pentru a expune opinii pe tema „Administrarea crizei economice: perspectivele managementului financiar al corporatiilor”. Alegerea acestei teme – au precizat organizatorii – a fost stabilita ca urmare a analizei unor teme intermediare propuse de SIF Moldova: Managementul financiar in conditii de incesrtitudine economica; Managementul riscurilor specifice operatiunilor derulate pe o piata de capital emergenta; Strategii de administrare a riscurilor financiare in contextul crizei economice, pentru fondurile de investitii (de tip inchis).
„Relatiile banci – corporatii s-au schimbat pentru totdeauna – a fost una dintre concluziile alocutiunii profesorului Wilkinson. Riscul de lichiditate este real si trebuie gestionat sistematic, iar vizibilitatea in numerar nu este un lux, dar necesita investitii in infrastructura si sistemele bancare. De asemenea, gestionarea sofisticata a riscului de contrapartida nu mai este o optiune, ci o necesitate, iar produsele de baza, politicile de gestionare a riscurilor si instrumentele trebuie sa fie revizuite si actualizate în multe companii. Si, in final, aprovizionarea si finantarea companiilor trebuie sa tina la fel de mult de managementul riscului, bazat pe reducerea costurilor de finanţare”. Profesorul a analizat capitalurile corporatiilor inainte si dupa criza economica, a vorbit despre impactul turbulentelor economice asupra capitalurilor si despre cele mai bune practici de finantare si de creare a lichiditatilor.
Cu acest prilej, SIF Moldova a pus la dispozitie participantilor si rezultatele financiare ale societatii la finalul trimestrului al treilea al anului. „Sint – a precizat presedintele companiei – rezultate ale cooperarii in acest cadru pe care am inceput-o impreuna cu colegii nostri odata cu stabilirea strategiei pentru perioada 2010 – 2013, o perioada de mandat si a actualului consiliu de administratie”.
Conferinta a fost precedata de o intilnire a profesorului englez cu membri ai echipei de conducere a SIF Moldova.
Lasă un răspuns