In ultima perioada, postul central Euforia TV a prezentat mai multe preparate realizate de bucatarii de la restaurantele “La Michele”, situate in Onesti (doua), Bacau, Tirgu Ocna si Comanesti.
Pina acum, au fost peste 20 de preparate prezentate la emisiunea Euforia Cuisine, acestea fiind realizate de bucatarii Marian, de la ultimul restaurant “La Michele” deschis in Onesti, pe bulevardul Oituz, precum si de Michele, cum este numit patronul unitatilor care ii poarta numele.
“Cei de la Euforia ne-au cautat, pentru ca s-au interesat si au auzit de noi – ne-a spus Michele. Sintem de atitia ani pe piata romaneasca si am devenit cunoscuti. Filmarile pentru Euforia s-au facut atit in Onesti, cit si in Bacau. O sa mai prezentam si alte retete, cind o sa mai avem timp”.
Printre retetele de succes pregatite de Michele s-a numarat cea pentru frigaruile de peste cu masline si cartofi frantuzesti, iar ultima reteta prezentata de Marian a fost cea pentru zabaione, un desert cald italian.
“E vorbe de o reteta italiana, care in Romania e mai putin folosita, dar noi o facem la toate restaurantele noastre”, ne-a precizat Michele. Bucatarul Marian a mai prezentat si alte deserturi italiene usor de facut.
“Le-am demonstrat ca in 3 minute se poate face un desert din 3 ingrediente”, ne-a spus Marian. La restaurantele “La Michele” se prepara in special mincaruri italiene, dar si din bucataria romaneasca si a altor tari.
“Preparatele din bucataria italiana sint mult mai bune si mai usor de facut – a motivat Marian. Dar noi mai preparam, la cerere, si mincaruri romanesti, chinezesti, spaniole sau frantuzesti”.
Ultimul restaurant “La Michele” din Onesti, de pe bulevardul Oituz, a fost inaugurat cu 3 luni in urma si asigura o serie de specialitati, pentru micul dejun, prinz si cina, la preturi modice, precum si o serie de produse din partea casei.
Astfel, clientii care iau masa la acest restaurant, primesc gratuit piinea calda de casa si antreurile, denumite antipasti, cum ar fi pateurile vegetale din legume sau ciuperci pasate, pateurile de ficat facute in casa si altele.
“In fiecare zi sint altele”, ne-a spus bucatarul Marian. Tot aici se organizeaza si diferite petreceri, inclusiv cea de Revelion. De-a lungul timpului, pragul restaurantelor “La Michele” a fost trecut si de personalitati importante din tara si din judet, inclusiv sefi de stat si de guverne. (George MARTIN)
,, LA MICHELE,, este unul din putinele restaurante de clasa din Romania. Curatenia si respectarea retetelor sunt lucruri respectate cu sfintenie. jos palaria, ptr Michele si Marian !