Litoralul romanesc a dezamagit si in acest an, chiar daca imaginile pe care le-am privit la televiziuni ne aratau turisti veseli, care se zbenguiau, lipsiti de griji, in apa marii.
Majoritatea celor care si-au pus epiderma la uscat la tarmul Marii Negre au fost romani. Semnalul negativ privind conditiile de pe plajele noastre l-au dat tour-operatorii germani TUI si Neckermann, care s-au retras de pe piata. Iar unde nu vin nemtii, nici ceilalti nu se inghesuie.
Experimentul „all Inclusive” s-a dovedit a fi, si el, un esec, in conditiile in care la noi primeai servicii de o calitate mai slaba, dar la preturi mai mari decit in statiunile turcesti sau grecesti. Cu tarife in jur de o suta de euro pe camera, litoralul nostru ramine mai scump decit alte zone similare din Europa. Algele s-au incapatinat, la rindul lor, sa napadeasca plajele, iar calitatea apei Marii Negre este in continua inrautatire (am putea spune chiar „imputire”, la ce miros pestilential degaja aceasta in anumite zone).
O alta problema majora pe care o are litoralul romanesc este cea a sigurantei turistului. Oamenii legii i-au scapat din mina pe interlopii care-si impart litoralul, iar acestia fac legea, cu sabii si pistoale, sub ochii oamenilor. Litoralul tinde, din ce in ce mai mult, sa semene, din acest punct de vedere, cu Cetatea Baniei, Craiova.
In conditiile astea, destinatiile turistice din alte tari ramin mult mai atractive. Si din turism se poate trai, asa cum ne indemna cineva acum patru ani, realmente, bine
Lasă un răspuns