Noi verificari la operatorii economici din judet din domeniul alimentatiei publice, efectuate de catre inspectorii sanitari, arata ca problemele la capitolul curatenie sint departe de a fi constientizate de cei dintii. Echipa din cadrul Compartimentului de Control in Sanatate Publica din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bacau a sanctionat recent, usturator, mai multe unitati alimentare din judet. „Au fost depistati cu deficiente mai multi agenti economici, printre cei cu amenzi cuprinse intre 1500 si 3000 de lei fiind si societatile Macher-magazin alimentar si Bac-Dontus – covrigarie din Bacau precum si proprietarul unui bar din comuna Caiuti, sat Heltiu – Intreprindere Familiala Stanciu Simona”, a comunicat Anda Dumitrescu, purtator de cuvint DSP Bacau. Motivele care au stat la baza deciziei inspectorilor sanitari de a da sanctiuni au fost legate de neefectuarea operatiunilor de curatenie a locurilor de munca, utilajelor si ustensilelor de lucru conform normelor de igiena in vigoare, efectuarea transportului alimentelor in conditii improprii, neasigurindu-se pastrarea acestora in stare buna sau nedotarea grupurilor sanitare cu cele necesare asigurarii igienei utilizatorului. Alte sanctiuni s-au dat operatorilor economici din judet pentru neefectuarea si nepogramarea la controlul medical periodic obligatoriu al salariatilor. Valoarea totala a amenzilor aplicate s-a ridicat la 10.500 lei. (M. Rotaru)
Lasă un răspuns