Liceanul bacauan a fost premiat pentru rolul de diplomat al Germaniei in Consiliul Nord – Atlantic, „jucat” la o conferinta internationala – Tinarul lucreaza la implementarea a trei afaceri online si se pregateste sa devina student american Pasiunea sa sint afacerile si antreprenoriatul iar dorinta lui este sa lucreze pe Wall Street-ul newyorkez
George Pruteanu face parte dintre acei tineri foarte siguri pe ei, convinsi ca destinul este ceea ce-ti construiesti singur prin alegerile de viata facute. Ne vorbeste ca de la pupitrul unui mare congres international, are o tinuta dreapta si un ton al vocii usor emfatic. Discursul sau e invadat de cuvinte in limba engleza, dintre care „Business”, „leadership”, „management”, „branding” sau „fundraising” revin cu obstinatie. Este elev in clasa a XI-a, mate – info – intensiv engleza, a Colegiului National „Vasile Alecsandri” din Bacau, olimpic la astrofizica, dar se vede deja angajat in mecanismul industriei financiare de pe Wall Street-ul newyorkez. Pasiunea sa sint afacerile si antreprenoriatul. „Vreau sa scrie Wall Street pe mine”, marturiseste adolescentul bacauan, un elev cu media 9.70 pe primul semestru al acestui an scolar. A descoperit gustul succesului in vacanta mare din 2010 cind a luat parte la o Scoala de vara organizata de Organizatia „Branding România” si i s-a consolidat in 2011 cind a participat la seminarii internationale de politica afacerilor. Dorinta sa este sa fie propriul stapin. „In acea scoala de vara am inceput sa aflu oportunitatile din jurul meu. Eu sint de parere ca, daca vrei ceva cu adevarat, trebuie sa te duci sa-l iei. Asta este un lucru care trebuie inteles de toti tinerii. Oportunitati sint, dar trebuie luate, nu iti vor fi servite niciodata pe tava. Eu sint de parere ca imi alcatuiesc singur destinul. Am ales afacerile pentru ca este un domeniu in care daca esti bun vei fi tinut minte”, este convins adolescentul bacauan. Avea nevoie de bani asa ca pe principiul deja enuntat a inceput sa caute solutii si sa ceara sprijin. A descoperit intiii ca „eleganta corporatista in România nu prea e la un nivel foarte ridicat”, multe companii nici macar nu s-au catadicsit sa-i ofere un raspuns, fie el si negativ, dar a gasit in final si sponsori pentru seminariile cu taxa de sute de euro la care era interesat sa participe.
A fost numit „Cel mai bun delegat in NATO”
In prima saptamina a lunii aprilie 2011 a participat la Brasov la o simulare de afaceri, alaturi de studenti si angajati in multinationale, in cadrul celei de-a VII-a editii a programului de leadership pentru tineri organizat de Fundatia Leaders România. „Am fost format sa lucrez cu oameni peste virsta mea, eram cel mai tinar de acolo. Experienta a fost una incredibila. Dincolo de partea teoretica am participat si la simulare de vinzare de produse. Trebuia sa vind lapte in piata satului”, a povestit elevul bacauan despre evenimentul de la care s-a intors cu o Diploma de lider. In luna martie 2011, George Pruteanu a obtinut Premiul „Best Delegate in NATO” (Cel mai bun delegat in NATO), la Conferinta „BISMUT” (Bucharest International Student Model United Nations), o simulare de tip academic a unor comitete apartinind instutiilor internationale, organizata de Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti. Pe parcursul acestei conferinte, 200 de tineri, in majoritate studenti din peste zece state din Uniunea Europeana si din afara Uniunii, au simulat activitatea a sapte comitete ale Natiunilor Unite, Consiliului Nord Atlantic si Uniunii Europene. „Ne-am jucat putin de-a politica. Eu am avut rolul diplomatului Germaniei in Consiliul Nord – Atlantic. A fost o provocare care mi-a facut placere. Au fost oameni din foarte multi tari, ai astfel ocazia sa vezi la ce nivel te poti ridica”, a spus elevul bacauan. Pe CV-ul sau care se dezvolta in fiecare luna se mai afla participarea in acest an la un training pe management organizat in luna februarie de Polonia, prin programul „Tineret in Actiune”, al Uniunii Europene. Dupa aceste seminarii, George spune ca unul dintre lucrurile importante invatate este ca „pasiunea este primordiala, din pasiune se naste autenticitatea, ambitia”. In acest an va participa la o noua Scoala de vara, organizata de Banca Mondiala la Sibiu.
Lucreaza la implementarea a trei afaceri online
Dorinta de a se instrui in domeniul afacerilor a venit odata cu gindul de a-si dezvolta propriile proiecte de business, la care lucreaza in prezent pentru implementarea lor. Domeniile alese sint publicitatea, invatamintul online (aici va avea parteneri iar el va fi administrator) si auto. Pe linga actiunile din care doreste sa scoata bani, George Pruteanu face si voluntariat. Din 2010 este membru al Clubului bucurestean „Liderii Mileniului 3”, organizator al evenimentului „Branding România”, pentru a carei editie 2011 bacauanul se va ocupa de stringerea de fonduri. George spune ca a fost sprijinit in actiunile sale atit de familie, cit si de scoala, de profesorii sai, printre care dirigintele Mircea Diaconescu, si de conducerea colegiului, profesorul Vasile Cautis, care i-a acordat invoiri pe durata seminariilor la care a participat. „Scoala va avea intotdeauna o prioritate, chiar daca oamenii pe care i-am intilnit mi-au spus sa-mi urmaresc pasiunea”, declara elevul. „George Pruteanu este un diplomat de care am ramas impresionat, de exprimarea si de maturitatea cu care isi priveste viitorul”, a spus la rindul sau directorul Colegiului National „Vasile Alecsandri”.
Vrea la Harvard
In paralele cu participarea la seminarii si implementarea planurilor proprii de afaceri, George Pruteanu se pregateste pentru a fi admis cu bursa la o universitate americana. Are in vedere o lista de 12 institutii de invatamint superior, printre care Harvard, Princeton, Yale sau Georgetown. „Le-am ales dupa modul in care trateaza genul de invatamint open – minded. Imi place ca acolo se pune accent pe ratiune. Un an de studiu la o astfel de universitate costa 50 de mii de dolari, o suma pe care nu mi-o permit, asa ca doresc sa obtin o bursa. Ei cauta elevi iesiti din tipare”, si-a marturisit ambitia adolescentul bacauan. In State vrea sa studieze economia, un pas spre dorinta sa, pentru ca el nu are visuri, ci planuri de viitor, este de a ajunge sa faca afaceri pe Wall Street. (Laura HUIBAN)
etena a zis
Scriu eu cu marker-ul ! 🙂
sira a zis
io cu frisca
cristi a zis
Voi sinteti aia invidiosi de pe margine?
etena a zis
Faceam si noi cate o gluma, stai linistit !