Editia din acest an a manifestarilor „Zilele Clujului” va avea, in program, si un proiect lansat de unul dintre cei mai cunoscuti bloggeri culinari din tara, Adi Hadean: „Frigaruia bloggerilor”. Pe 28 mai, de la ora 17,00, intr-o locatie special amenajata pe strada Kogalniceanu din Cluj-Napoca, un grup de 30 de bloggeri vor prepara o frigaruie in lungime de 100 de metri, numai din carne si produse crude uscate de la Agricola Bacau. Vor fi folosite, in acest scop, 200 Kg de Piept de Pui Fericit dezosat de la Agricola, 40 de Kg de Cirnati Taranesti si 20 Kg de Kaiser de la Salbac (fabrica de salamuri crud uscate a companiei bacauane), precum si multe legume.
„Frigaruia bloggerilor e un proiect la care visez de ceva vreme – spune Adi Hadean in prezentarea proiectului sau. Va fi cea mai lunga frigaruie care s-a facut pina acum, va avea 100 de metri in linie dreapta, va fi din carne de pui, combinata cu cirnati afumati, oarece slana sau bacon, sa alunece mai bine, ceapa din belsug si ardei gras. Va fi rotita deasupra unui jar de carbuni (cu ocazia asta o sa facem si cea mai lunga vatra care s-a vazut vreodata) si va fi condimentata cu sare, piper si un amestec supersecret de plante aromatice. Va fi stropita cu bere”. Acum citiva ani, la Oradea, bloggerul a mai apliocat un proiect similar, dar pentru o frigaruie de numai 20 de metri. Acum, pentru noul proiect va avea nevoie de o bara de inox de 100 m, de un suport de sustinere pentru frigaruie – 120 m fier beton -, de placi de OSB pentru o masa de 100 de m, de o structura metalica pentru masa frigaruiei (garduri metalice, chiar personalizate), de 3.200 de caramizi pentru canalul de ardere, de 250 – 260 kg de carbuni si de 10 butelii cu gaz si arzatoare Agricola este sponsor principal pentru Primaria Cluj-Napoca, respectiv pentru bloggerii din acest oras in manifestarile „Zilele Clujului” si are, deja, o colaborare cu Adi Hadean, unul dintre cei patru bloggeri cu care prezinta retete pe platforma sa online (creatordepofta.ro).
Lasă un răspuns