Daca pina acum citiva ani, orice lege prin care unii doreau sa-si traga niste parandaraturi era promovata cu sintagma „asa ne cere UE”, de citiva ani, de cind am intrat in Uniune, toate aberatiile sint justificate simplu – “ca sa iesim din criza”.
Aceste justificari “de serviciu” au fost folosite la implementarea tuturor magariilor posibile si imposibile.
Cine le orchestreaza? Politicienii? Nu, ei sunt doar niste pirghii, sunt mecanismele prin care sunt miscate lucrurile. Mogulii? Nu mogulii nostri, in nici un caz, care sunt folositi doar pe post de sperietoare. Beneficiarii tuturor acestor schimbari si reforme se tin la umbra si nu apar in spatiul public.
Ei sunt cei care doresc paminturi dar fara a fi dispusi sa plateasca prea mult pentru ele. La naiba, doar sunt oameni de afaceri. Si au ajuns la concluzia ca România e numai buna sa devina o tara agricola. Iar românii aplauda acest nou Plan Valev dupa ce, in anii ’50 au respins violent proiectul URSS prin care România urma sa devina o tara preponderent agrara.
Si cei care doresc paminturile le vor avea ajutati de politicieni si de imbecilii care aplauda legea care va amenda taranii care nu-si cultiva paminturile. Numai idiotii cred ca paminturile nu se cultiva de lene; in satul românesc lipseste forta de munca valida si lipseste capitalul. Cei care ar fi putut munci au plecat sa o faca pe bani adevarati in strainatate. Cit despre banii necesari infiintarii unei culturi… Dumnezeu cu mila.
Dar, gata! Prin bunavointa Guvernului si a Partidului, in curind paminturile vor fi scoase la vinzare de taranii care nu vor avea de unde sa plateasca taxa pentru faptul ca n-au bani sa-l cultive. Iar cei care isi doresc paminturile le vor avea ieftin.
Catalin Cazan a zis
Extraordinar, dar adevarat. E de inteles sa fie asa, romania nu a fost decit o noua piata pentru ei, si au suferit mult cit am fost sub rusi. Asta este posibl si datorita lipsei de lideri in Romania. NU avem pe nimeni care sa inceapa sa spuna NU si sa aduca beneficii in tara si nu doar datorii. Si prin beneficii nu ma refer la banii Europeni pentru care intindem mina ca un cersator…
DJ a zis
Cataline?!!! Pe unde mai esti tinere??Te saluta un pioner de la scoala 28 de la cls 1 A.
ion a zis
si te saluta si andone…
Bibi a zis
Avem pamant ca sa hranim 50 milioane de persoane dar noi importam pana si patrunjelul din Olanda sau mere din Grecia si cartofi din Egipt ! Vai de noi daca am ajuns sa mancam numai din import !! Asta s-a dorit ,sa nu mai producem nimic si sa importam tot .Industria am lichidat-o ,agricultura si zootehnia am distrus-o .Cumparati si consumati numai din import romanilor sa faceti punga groasa altora .
Marcel a zis
Se pare ca comunistii romani din anii ’60/70 au avut coloana vertebrala mai tare, cand au respins Planul Valev al rusilor, care transformau Romania si Bulgaria in tari preponderent agrare, decat politicienii ,,democratiei ultimilor 20 de ani” care au reusit performanta de a distruge toata industria nationala. E de ajuns sa faci o comparatie intre ce exista in Bacau in acea perioada si ce exista acum: Metalurgia =0; I.M.U.=0; I.P.E.P.=0; I.Av=0,3; Fabrica de suruburi = 0, Confectia = 0; autobazele de transport = 0;,Vinalcool=0; Bere Margineni = 0;CPL=0. Din pacate nici macar cu agricultura nu stam bine. Dati-i inainte baieti…..
mimi a zis
Nu ar fi rau sa ne apucam noi de treaba si sa facem o Romanie Agrara cu adevarat.Nu poti sa stai cu mana intinsa tot timpul .Iar despre intrarea in UE ne-am cam pripit .Nu avem decat dezavantaje. Preturile le energie ,combustibili s.a.m.d. sunt pentru cei cu venituri din UE.Noi doar UE(un fel de strigat de deznadejde).
a a zis
Hahaha, vad ca totusi functioneaza diversiunea continuta in titlu, desi autorul n-o arunca acolo ca atare… Adicatelea, monserilor, industria-i pe chituci deoarece am intrat un UE? Si daca nu intram, era in floare? Sa fim seriosi, de vina-i kkpitalismul asta adoptat in pripa si fara discernamant, odata cu anticomunismul de opereta care ne-a facut sa aruncam peste bord si binele ce l-am avut, obtinut cu-atat truda…
De vina ar fi, mai degraba, cum zice si autorul, lipsa unei clase politice cu viziune si interes pt viitorul tarii, lipsa unei strategii nationale de dezvoltare, pe langa alte lipsuri de care nu mai pomenesc.