Vom plati 600 de milioane de euro pentru a ridica o Catedrala. E pretul lipsei de discernamint a unei intregi clase politice si a unui popor ramas in deriva.
Caci dupa 1989 am incetat sa mai construim fabrici si uzine si ne-am reorientat catre biserici. Nu spun ca e rau, spun doar ca am exagerat. Constructia de biserici a ajuns sport national iar politicienii au crezut ca pot sa-si adune voturi prin intermediul Bisericii.
Rezultatul a fost ca au cazut in propria capcana: sa vrea si nu mai pot stopa inflatia de lacase de cult. Pentru ca daca s-ar pronunta vreunul impotriva continuarii risipei de fonduri publice ar fi imediat ars pe rugul patimei atit de catre prelati, cit si de adversarii politici.
Insa nu doar politicienii platesc acum pentru pacatele tineretii; copiii Revolutiei, scapati de lectiile de socialism stiintific, au primit, in schimb, orele de Religie. Si iar nu ar fi rau daca acele ore s-ar rezuma la cultivarea moralei si prezentarea unei istorii a credintei. Din pacate, insa, orele de Religie s-au transformat in ore de indoctrinare si manipulare; elevii fiind invatati ca lectiile tinute de profesorii de biologie, fizica sau chimie sint blasfemii pagine si ca doar ceea ce spune profesorul de Religie este adevarat.
Sa nu ne miram, deci, ca, din punct de vedere statistic, in România, in ultimii ani s-a sfintit o biserica la doua zile, interval in care s-au inchis sase scoli.
Ramin la convingerea ca credinta este o optiune personala si nimeni nu trebuie sa fie fortat sa adere sau sa se lepede de o religie. La fel, nimeni nu trebuie sa fie blamat pentru ca se manifesta religios ori, dimpotriva, nu da semne ca ar fi prea inclinat spre cele sfinte. Cu toate acestea, ar trebui sa existe o limita si sa ne gindim ca nu zidirea bisericilor ne spala de pacate ci ajutorarea aproapelui.
Si ca, decit biserici multe si goale, mai bine mai putine si pline. Iar de diferenta, poate s-ar construi si niste spitale sau scoli.
EDI a zis
Sunt total de acord. Lucrez intr-un domeniu apropiat Bisericii si pot spune cu siguranta ca lucrurile o iau intr-o directie gresita. Aceasta goana dupa construirea de ziduri pentru a gasi locuri de munca unui numar tot mai mare de absolventi de seminar a luat o turnura jenanta. Intr-o tara saraca,cu atatea probleme sociale,rolul Bisericii,in care cred cu tarie ,ar fi acela de a sprijini prin toate mijloacele posibile credinciosii. Pentru ca acesta este lucrul cel mai important: iubirea aproapelui. Nu spun ca nu se fac lucrari sociale,dar total disproportionat cu banii alocati pentru pentru ridicarea de edificii. Ca sa nu mai spun ca mare parte din aceste noi cladiri sunt niste chiciuri arhitectonice,in frunte cu noua Catedrala in constructie din Bacau. Dar aceasta este gandirea prelatilor ,printre ultimile redute comuniste din tara. Acesti prelati care se considera deasupra tuturor, si carora li se acorda atata cinste si onoruri demne de niste imparati. Iisus a fost smerit si umil,grija lui a fost aproapele,nu imbuibarea si primirea de onoruri. Ar fi multe de spus…
oncea a zis
f adevarat. eu AM COPILUL IN CLASA A VII-A SI AS PREFERA SA FACA O ORA DE ENGLEZA, FRANCEZA, MATEMAITICA SAU ROMANA ,IN LOCUL OREI DE RELIGIE.
ACEASI PARERE SI IN LEGATURA CU ORELE DE DESEN SI MUZICA, AS FI DE ACORD DACA LA MUZICA SI DESEN AR INVATA DESPRE ISTORIA ARTEI SI A MUZICII. COPILUL MEU N-ARE TALENT DE ARTIST SI NICI LA MUZICA. ACESTE DISCIPLINE CRED CA AR TREBUI CULTIVATE LA LICEELE DE ARTA. CINE VREA SA DEVINA ARTIST ,MERGE LA LICEELE DE ARTA. IN REST, NU VAD ROSTUL ACESTOR ORE.
*** a zis
Maleahi 3:10 „Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare ”
Marcu 12: 28. Şi apropiindu-se unul din cărturari, care îi auzise vorbind între ei şi, văzând că bine le-a răspuns, L-a întrebat: Care poruncă este întâia dintre toate?
29. Iisus i-a răspuns că întâia este: „Ascultă Israele, Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn”.
30. Şi: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău şi din toată puterea ta”. Aceasta este cea dintâi poruncă.
31. Iar a doua e aceasta: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”. Mai mare decât acestea nu este altă poruncă. Apocalipsa: Chiar şi în vremurile de pe urmă, religia organizată va avea un mare impact asupra lumii întregi, astfel încât Antihrist va putea institui un sistem religios mondial, universal.
În marea majoritate a cazurilor, rezultatele “religiilor organizate” nu ajung să fie în acord cu voia lui Dumnezeu. Cu toate acestea, Biblia arată că credincioşii organizaţi sunt parte a planului Său. El numeşte această formă de organizare “biserici”. Descrierile din Cartea Faptelor Apostolilor şi din Epistole arată că bisericile trebuie să fie organizate şi interdependente. Organizarea conduce la protejare, productivitate şi atingerea scopurilor bisericii în evanghelizare (Faptele Apostolilor 2:41-47).
În acest caz, este mai nimerit a denumi această formă de organizare “relaţie organizată”. Nu există niciun plan de a ajunge la Dumnezeu astfel. Nu este niciun motiv de mândrie în asta (totul este primit prin har). Nu trebuie să existe niciun fel de lupte pentru supremaţie în conducere (Hristos este Capul Bisericii – Coloseni 1:18). Nu trebuie să existe niciun prejudiciu (pentru că toţi suntem una în Hristos – Galateni 3:28). Nu este nicio problemă în a fi organizaţi. Problema ar putea să apară atunci când ajungem să urmăm o religie, şi nu pe Hristos…..[
http://www.gotquestions.org/Romana/religie-organizata.html%5D
gabos a zis
Incredibil!nu-mi vine sa cred, pana unde poate duce prostia in kurmania!