HP si Junior Achievement au anuntat castigatorii primei editii a competitiei globale Social Innovation Relay, in cadrul careia echipe de elevi din 11 tari participante au realizat proiecte cu impact social.
Elevii participanti in competitia online Social Innovation Relay au primit consultanta din partea consultantilor HP, astfel incat sa gandeasca inovativ si sa isi dezvolte ablitati care sa ii ajute sa devina antreprenori sociali responsabili.
Faza pe natiuni a competitiei a fost castigata de patru eleve de la Colegiul National Vasile Alecsandri din Bacau care au propus un sistem de depozitare, administrare si comunicare – Store. Give more (Acumuleaza. Daruieste mai mult) – creat pentru obtinerea unui echilibru al resurselor la nivel regional si global, compensand deficitul si redirectionand surplusul de hrana.
Majoritatea finalistilor de pe glob au integrat componente specifice de tehnologie a informatiei si comunicarii in realizarea proiectelor lor.
“Programe precum Social Innovation Relay le ofera elevilor abilitatile esentiale de care au nevoie pentru a avea succes atat la scoala cat si in afara acesteia, asigurandu-se ca, in viitor, ei vor deveni antreprenori interesati sa dezvolte idei inovatoare cu un impact pozitiv asupra societatii. Participarea la acest program ii ofera companiei HP oportunitatea sa valorifice cea mai importanta resursa de care dispunem – oamenii nostri – si, cu ajutorul lor, sa sustinem dezvoltarea proceselor de inovare sociala” a declarat Jeannette Weisschuh, director, Programe de educatie globala, Biroul Global Social Innovation, HP.
“Consultantii HP participanti si tehnologia HP utilizata in competitie au avut o contributie majora la succesul Social Innovation Relay. Castigatorii de anul acesta au demonstrat o capacitate de gandire creativa, originala prin modul in care si-au conceput si dezvoltat proiectele si nu as fi surprinsa daca unele dintre ele vor fi implementate in realitate.” a spus Caroline Jenner, CEO, Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE Europe).
„Prin Social Innovation Relay nu numai ca perceptia noastra asupra realitatii s-a modificat, simtindu-ne implicati si aflati in mijlocul problemei, dar a reprezentat un pas inainte in ceea ce priveste dezvoltarea noastra profesionala. Odata cu aceasta experienta am devenit motivati, pasionati de a crea in jurul nostru o comunitate dotata cu simtul responsabilitatii de sine, solidaritate si altruism.” – a declarat Ioana Tanasache, eleva si lider al echipei JUMP din Bacau, Romania.
Lista proiectelor castigatoare din cele 11 tari participante:
— Brazilia – un sistem format din bratari si senzori menit sa ajute persoanele cu deficiente de vedere sa isi mareasca mobilitatea si sa se deplaseze in siguranta.
— Bulgaria – un plan pentru o sera in care se vor cultiva plante pentru proprietatile lor de purificare a aerului de substantele toxice si pentru a asigura apa potabila de calitate pentru planeta.
— China – o organizatie non-profit globala care creeaza legaturi intre companii si donatorii privati pe de o parte si oamenii cu probleme economice, atat in scop caritabil cat si educational.
— India – un plan de eradicare a analfabetismului si saraciei prin furnizarea de servicii educationale copiilor care provin din familii cu venituri scazute, cu ajutorul studentilor, somerilor, institutiilor publice si corporatiilor.
— Kenya – un curriculum educational pentru comunitatile locale pentru schimbarea atitudinii legate de educatie, promovarea coeziunii sociale si accelerarea activitatii economice.
— Romania – un sistem de depozitare, administrare si comunicare, creat pentru a obtine un echilibru al resurselor la nivel regional si global, compensand deficitul si redirectionand surplusul de hrana.
— Rusia – o initiativa care se concentreaza pe procesarea si vanzarea de materiale reciclabile si care educa firmele in directia sustenabilitatii si bunelor practici de reciclare. Echipa din Rusia a fost desemnata castigator global.
— Slovacia – un site care contribuie la educarea si crearea de legaturi intre tinerii de pe glob pentru a facilita rezolvarea problemelor care ii afecteaza in mod direct.
— Africa de Sud – un concept de combatere a schimbarilor climatice si reducere a somajului prin generarea de electricitate cu ajutorul dioxidului de carbon produs de fabricile locale.
— Marea Britanie – un club al sustenabilitatii care acorda membrilor puncte pentru achizitionarea sau utilizarea de produse sau servicii prietenoase pentru mediu si crearea unui site unde membrii pot schimba punctele pe cadouri ecologice.
— Statele Unite – un site care asigura o interfata intre voluntari potentiali si organizatii locale care se potrivesc cu interesele lor personale.
HP si Junior Achievement
HP si Junior Achievement colaboreaza de 20 de ani, dezvoltand programe destinate tinerilor, precum Social Innovation Relaycare ajuta mii de elevi si studenti sa dobandeasca abilitati utile in viata reala si experienta practica in domeniul antreprenoriatului si al tehnologiei informatiei.
HP joaca un rol activ in aceste programe si contribuie nu doar financiar si prin echipamente, ci si prin intermediul vastei sale experiente tehnologice si prin mobilizarea unora dintre cei 300.000 de angajati ai sai, care participa in calitate de mentori si voluntari. Mai multe informatii despre contributia HP in domeniul inovarii sociale si in scopul sprijinirii antreprenoriatului social sunt disponibile pe site-ul Global Social Innovation: www8.hp.com/us/en/hp-information/social-innovation/entrepreneurship.html.
HP si Junior Achievement in Romania
In Romania, HP si Junior Achievement colaboreaza din 1999, pe diferite proiecte: e – economia, pachetul de programe de simulare manageriala (M.E.S.E si JA Titan), Job Shadow Day, Salutari din Romania, Get-IT, Start Internship, participare la evenimente, acordare de premii si burse.
Lasă un răspuns