Sute de onesteni au participat, in Duminica Sfintei Cruci, la o procesiune religioasa care a avut ca punct final marea cruce de pe Dealul Perchiu. Insotiti de preotii din oras, in frunte cu parintele Constantin Alupei, protopopul Onestiului, credinciosii au pornit de la Biserica “Sfintul Nicolae”, au trecut prin parcul municipal si au urcat dealul Perchiului, acolo unde s-a oficiat Acatistul Sfintei Cruci. In timpul procesiunii, participantii au purtat cruci si au intonat cintari specifice acestei perioade, a Postului Mare. Din loc in loc, s-au facut opriri pentru a se citi din Sfinta Evanghelie. “Am plecat în aceasta procesiune cu gindul de a fi ajutati de puterea si lucrarea Sfintei Cruci”, a precizat parintele Alupei, protopopul de Onesti. Numarul mare de participanti la procesiune s-a datorat si faptului ca manifestarea a inceput de la orele 14,00, iar enoriasii de la toate bisericile au fost anuntati la slujba de dimineata. (George MARTIN)
Ecologistul a zis
Interesant si educativ!
O mare problemă! Prea Sfiţiile Lor, trebuia sa cunoască ca Perchiul este o rezervaţie naturală si că orice organizare de acest fel trebuie aprobată de catre CUSTODELE REZRVATIEI(DIRECTIA SILVICA BACAU, prin Ocolul Silvic Livezile).
Nu intelegem de ce s-a continuat procesiunea când Perchiul ardea ca o torţă!!!
Ne igrijorează această formă de educaţie religioasă, prin incălcarea celor mai elementare reguli de protecţie a naturii!! Perchiul este SIT NATURA 2000, cu aproape 600 de specii si subspecii de plante, o rezervaţie sensibilă, care poate să dispară in scurt timp, lăsând generaţiile viitoare văduvite de „o comoara”!!
Cine a incendiat Perchiul, de ce nu era paznicul acolo,de ce nu ne facem datoria de custode, de ce calcam in picioare un plan de management, de ce nu ne mulţumim cu rugăciunea smerită din biserici, de ce, de ce?!!!
nicoara a zis
deplasarea a avut loc pe o poteca.exagerezi anonimule ecologist.te bagi in seama singur.