„Adolescenți buni, veseli și curioși”este titlul unui nou proiect pe care Asociația Trust Orfelinat Ungureni îl va susține în perioada iulie – noiembrie 2019, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Bacău prin Legea 350/2005. Partenerul instituțional al acestui proiect este Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.
Asociatia își propune să îmbunătățească programul de informare şi educare pentru părinţii şi adolescenții care accesează serviciile medicale oferite de Spitalul Județean de Urgență Bacău prin conceperea unei publicații despre provocările perioadei adolescenței, ce va fi oferită pacienților de către medicii pediatri, la finalul consultatiei medicale.
Broșura va aborda dintr-o perspectiva biologică, psihologică și socială, teme referitoare la factorii de risc ce influențează starea de sănătate a adolescentului, constituindu-se într-un instrument necesar pentru o tranziție sănătoasă, de la starea de copil la cea de adult.
Ca grup social, adolescenții reprezintă un segment important prin faptul ca ei vor deveni adulții de mâine, iar comportamentele inadecvate sunt cele ce determină incidența bolilor cu transmitere sexuală, a sarcinilor nedorite, consumul de alcool tutun droguri, alimentația nesănătoasă, sedentarismul, escaladarea violenței.
De asemenea, proiectul din acest an va ajuta la:
– dezvoltarea programului de informare şi educare pentru sănătate a părinţilor prin intermediul pliantelor pe teme de sănătate, al poveştilor, jocurilor şi desenelor de colorat pentru copii;
– completarea şi diversificarea bazei materiale pentru programul de joc din Secţia de Chirurgie Ortopedie Pediatrică a Spitalului Județean de Urgență Bacău.
Beneficiarii proiectului sunt copiii-pacienți, părinții acestora si personalul medical din domeniul pediatric.
Proiectul „Adolescenți buni, veseli și curioși” continuă activităţile pe care Asociaţia Trust Orfelinat Ungureni le desfăşoară de 28 de ani în județul și municipiul Bacău, pe domeniul social, pentru copii și părinții lor, ce se constituie în grupuri vulnerabile, dezavantajate social, din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă, a sărăciei și a diferențelor culturale.
Lasă un răspuns