Valoarea investiției se ridică la 1,8 milioane de lei din care aproape 1,6 milioane delei vor fi asistență financiară nerambursabilă u în incinta centrului oamenii fără adăpost vor beneficia de un complex de servicii de asistență socială, psihologică și asistență medicală.
Ștefan POPA
Primăria Bacău a găsit o soluție pentru a evita întârzierea lucrărilor la centrul de cazare temporară a persoanelor fără adăpost ce urmează să fie construit pe stada Milcov, în incinta unui fost punct termic. Fondurile pe axa pe care fusese inițial depus proiectul „Reabilitare imobil str. Milcov cu destinația de centru de cazare temporară a persoanelor fără adăpost din municipiul Bacău”, au fost epuizate, acesta intrând automat pe lista de rezervă. Deoarece are o importanță deosebită, aleșii locali băcăuani au solicitat finanțarea pe o altă sursă, și anume POR 2007 – 2013, Axa prioritară Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere, unde mai există fonduri. Odată cu această acțiune au fost necesare și unele modificări ale proiectului cu privire la indicatorii tehnico-economici. Aceștia au fost aprobați de aleșii locali băcăuani.
Valoarea totală a investiției este de 1.833.976,95 lei, din care 251.302,46 de lei contribuția Consiliului Local Bacău, iar 1.582.674,49 de lei asistență financiară nerambursabilă.
La finalizare, centrul de cazare temporară va avea o capacitate de 35 de locuri și va oferi un complex de servicii de asistență socială, psihologică și asistență primară în domeniul medical persoanelor fără adăpost, marginalizate social, indiferent de sex, rasă, religie sau apartenență etnică, aflate în imposibilitatea de a-și asigura un minimum de existență. Adăpostul va oferi găzduire pe timp de noapte, pe o perioadă determinată, procedee de recuperare socială care cuprind adaptarea la mediul social, norme de comportare civilizată, relații de adaptare, integrare în grupurile sociale, activități de socializare precum și relaționarea cu familia. Oamenii fără adăpost vor avea masa asigurată, consiliere psihologică în situațiile de criză, consiliere individuală și de grup pentru facilitarea reinserției sociale, familiale și profesionale. Totodată, aici vor mai primi consiliere profesională, informații privind piața muncii, recomandări pentru participare la cursuri de calificare sau reconversie profesională, consiliere în vederea prezentării la interviuri de selecție, întocmirea unui CV, îndrumare privind căutarea unui loc de muncă, sprijin în perioada de inserție profesională.
Lasă un răspuns