Adrian Găzdaru, directorul încă în funcție al Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacău, a organizat luni, 30 iunie, final de stagiune 2013 – 2014, o conferință de presă urmată de o scurtă ședință cu personalul instituției, prin care a ținut să mulțumească tuturor pentru buna colaborare pe parcursul ultimilor nouă ani în care acesta a fost mai mult decât actor și regizor. De la 1 august, Găzdaru va părăsi în mod oficial instituția, după ce, în luna iunie, a câștigat concursul de director al Teatrului Excelsior din București.
„Am avut onoarea de a conduce Teatrul Bacovia preț de nouă ani – a spus Găzdaru -, cu multe realizări și cu rele desigur, iar ceea ce cu sinceritate îmi doresc este ca această instituție să meargă pe un trend ascendent. Am avut câteva realizări importante, sunt îndreptățit să cred, de-a lungul acestor ani, importante în primul rând pentru o instituție de cultură care, zic eu, au relansat un pic Teatrul, chiar dacă nu cât mi-aș fi dorit. Este un teatru cu potențial artistic foarte mare, iar important este – a declarat Adrian Găzdaru – ca și colegii mei să înțeleagă asta și sper că vor face tot posibilul pentru a continua și a îmbunătăți ceea ce am început, pentru că teatrul nu este al meu, de la început am zis-o, ci al comunității”.
Găzdaru a realizat și o scurtă trecere în revistă a celor mai importante realizări, colaborări, proiecte.
De departe, de Gala Star se dovedește a fi cel mai atașat. Aflat în prag de plecare, Găzdaru și-a exprimat deschis dorința și credința că acest eveniment va fi coninuat. „Mi-aș dori mult să continue Gala Star, pentru că un teatru are nevoie de un astfel de festival” – a spus Găzdaru.
Despre colaborările pe care, în timpul celor nouă ani de manageriat, le-a avut în Teatrul Municipal Bacovia, Adrian Găzdaru a avut, de asemenea, numai cuvinte de bine. „Am reușit să aducem regizori importanți, Gelu Badea, Alexander Hausvater, Alexandru Dabija, Inna Sokolova și nu numai, care au montat pe scena Teatrului Bacovia spectacole ce au umplut și sălile teatrelor din țară, aducând un plus de imagine instituției noastre – a remarcat directorul încă în funcție al Teatrului Municipal Bacovia Bacău. De asemenea, am avut parteneriate cu instituții de cultură pe tot parcursul acestor ani, care ne-au ajutat, fără îndoială, să creștem. Au fost desigur și eșecuri, dar acestea s-au datorat aproape în exclusivitate lipsei de fonduri financiare”.
Găzdaru le-a mulțumit reprezentanților presei locale pentru modul în care de-a lungul timpului s-au implicat în mod real – prin critici la obiect și aprecieri unde a fost cazul – în viața teatrului și prin aceasta în viața culturală a urbei, mulțimiri fiind aduse, totodată, Primăriei Bacău și Consiliului Local Bacău „pentru că au crezut, în toți acești ani, în Teatrul Municipal Bacovia”. „Dacă au fost și mici nesincronizări – a spus Găzdaru – îmi fac mea culpa, poate n-am știut eu să comunic cum trebuie. Per ansamblu a fost o colaborare fructuoasă, însă”.
Despre relația lui cu Teatrul Municipal Bacovia, actorul și regizorul Adrian Găzdaru a spus că aceasta va continua în măsura în care se va dori.
Lasă un răspuns