In 2005, salariul mediu la Directia Silvica Bacau era de peste 8,8 milioane de lei vechi. In patru ani, acesta a ajuns la peste 15 milioane de lei. Cresterea este de aproximativ 70 la suta si s-a datorat, in special, majorarii cifrei de afaceri a institutiei. In 2005, de exemplu, Directia Silvica a inregistrat o cifra de afaceri de peste 481 de miliarde de lei vechi, pentru ca, anul trecut, afacerile silvicultorilor bacauani sa ajunga la la 584 de miliarde de lei. „Profitul a fost, de asemena, in crestere, in fiecare an, cu exceptia lui 2008 cind a aparut noul Cod Silvic si a trebuit sa achitam statului taxe mai mari la impaduriri. De altfel, sint doua fonduri importante pe care noi le alimentam: unul extrabugetar, destinat drumurilor forestiere, si altul de conservare, pe care-l folosim pentru impaduriri. Pina in 2007, din valoarea unui metru cub vindut, ni se opreau 10 la suta, bani care mergeau la acest fond de conservare. De anul trecut, aceste procente s-au majorat la 20 la suta, ceea ce a «lovit» in profit”, a explicat Gheorghe Savu, fost director al Directiei Silvice Bacau. Tot in cei patru ani analizati, numarul de angajati a scazut de la 1.178, in 2005, pina la 1.021, anul trecut.
Ceausila a zis
Cum ramane, insa, cu problema defrisarilor ilegale, dar cu „stirea si consimtamantul” unor autoritati locale ? Vezi zona Gioseni, Tamasi, Buhoci.
cristi a zis
las ca vine iara campania aia de la realitatea, unii taie gratis, altii planteaza gratis daca e prosti ! si desteptii iau crema ! de-asta e bine sa emigram, de bine si frumos ce e in tara asta !