Compania Agricola, din Bacău, a fost, marți, 16 octombrie, de Ziua Mondială a Nutriției, partenerul Societății Române de Educație Nutrițională, care a organizat, la Muzeul Țăranului Român, din București, o conferință de presă pe tema conceptului de hrană sănătoasă. Promotorii acestui concept au fost lector univ. dr. Lygia Alexandrescu, președintele Societății Române de Educație Nutrițională, medicul primar de medicină generală dr. Pavel Chirilă și prof. dr. Natalia Cucu, directorul Laboratorului de Cercetări în Epigenetică, care au vorbit despre importanța calității alimentelor pe care le consumăm și despre ce înseamnă să ne hrănim sănătos.
„Educație nutrițională pentru o generație mai sănătoasă” – a fost tema conferinței, iar Lygia Alexandrescu a amintit, în debutul conferinței că, pentru a fi sănătoși, trebuie să fim preocupați de urmarea unei diete echilibrate, formată din trei mese principale pe zi și două gustări, care să conțină alimente cu indice glicemic scăzut, respectarea unui program de somn de 6 – 7 ore, evitarea nicotinei, a alcoolului și a excesului de cofeină, hidratarea corespunzătoare cu apă și ceaiuri din plante și practicarea exercițiului fizic în mod regulat, cum ar fi mersul pe jos, alergarea, urcatul scărilor și înotul. Președintele Societății Române de Educație Nutrițională a mai spus că nu recomandă evitarea totală a mezelurilor, dar susține ideea că acestea nu trebuie să fie consumate în cantități mari și trebuie să fie de bună calitate. În plus, aceasta a atras atenția asupra faptului că este esețial ca oamenii să fie obișnuiți să citească etichetele de pe alimente – îndemn pe care îl susține și Agricola prin mesajele adresate consumatorilor la raft.
„Grupul Agricola – ne-au declarat reprezentanții companiei, participanți la evenimentul de Ziua Mondială a Nutriției – este dintotdeauna promotorul obținerii unor produse din carne de calitate ridicată și susține alimentația sănătoasă și echilibrată. Tocmai de aceea, a decis să fie partener al acestui eveniment, prezentînd cu această ocazie cîteva dintre cele mai valoroase produse din portofoliul său: Puiul Fericit, crescut după o rețetă cu 80% porumb și scos afară, la iarbă verde, Salamul de Sibiu Agricola, liderul incontestabil al pieței în total segment, dar și Jambonelul din Piept de Pui și Specialitatea din Piept de Pui, cu maxim 89 kcal/100 g.”
Agricola este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România și principalul exportator din această categorie, care în septembrie 2012 a împlinit 20 de ani de la înființare. În anul 2011, deținea 15% din piața cărnii de pui, fiin lider cu 19% din piața de semipreparate și produse de tip ready-meal (mîncare gata preparată), iar Salamul de Sibiu Agricola este lider în total segment Salam de Sibiu comercializat în România, cu 53,2% cotă de piață în valoare.
(Petru DONE)
Lasă un răspuns