Circa o suta de kilograme de carne de porc si 70 kilograme carne de vita au fost retrase de la vinzare, de catre inspectorii sanitar veterinari bacauani pe motiv ca operatorii economici nu au putut prezenta acte de provenienta a marfurilor. Ultimele doua zile premergatoare Sarbatorii Pastelui ortodox au insemnat pentru 34 de agenti economici din judet controale amanuntite din partea echipelor Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau. In urma verificarilor, cele din urma au depistat abateri substantiale de la legislatia in vigoare, precum nerespectarea cerintelor de igiena in spatiile de lucru, lipsa documentelor de inregsitrare pentru desfasurarea activitatii de catre comercianti sau lipsa documentelor privind produsele puse in vinzare. „Pentru deficientele constatate s-au aplicat cinci sanctiuni in valoare de 4.400 lei si doua avertismente. De asemenea, s-a dispus suspendarea activitatii la o unitate ca urmare a constatarii lipsei conditiilor de igiena. De asemenea s-au pus sub sechestru sanitar-veterinar cantitatea de 100 kg carne de porc si 70 kg carne vita”,a spus dr. Gheorghita Vlad, purtator de cuvint DSVSA Bacau. Chiar daca sarbatorile au trecut, inspectorii sanitar veterinari sfatuiesc populatia la maxima prudenta atunci cind se doreste achizitionarea unui produs alimentar, consumul de alimente cumparate din spatii improvizate sau din „sistemul stradal” reprezentind risc crescut de imbonavire. (M. R.)
Lasă un răspuns