Direcția Sanitar-Veterinară atrage atenția în această perioadă cu privire la măsurile sanitare necesare a fi luate pentru a evita toxiinfecțiile alimentare. Este interzisă vânzarea porcilor vii fără control sanitar-veterinar, către persoane neautorizate sau în locuri neaprobate sanitar. Sacrificarea porcilor pentru vânzare se poate face doar în abatoarele din Nicolae Bălcescu și Cașin.
„Sacrificarea porcului și consumarea acestuia în familie, fără controlul sanitar al stării de sănătate a animalului și a salubrității cărnii obținute poate avea consecințe grave”, atrage atenția purtătorul de cuvânt al DSVSA Bacău, dr.Florin Baltă.
Orice modificare a stării de sănătate a animalului trebuie adusă la cunoștința medicului veterinar în contextul în care și în Bacău avem active câteva focare de pestă porcină. Examenul trichineloscopic se poate face în Bacău la Piața Centrală și Piața Sud, în Onești, Moinești, Tg.Ocna și Buhuși. Bacăul are trei focare de pestă în comunele Sascut, Parincea și Pârjol.
Lasă un răspuns