Au fost avizați indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada Bacău-Pașcani, în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.
”Soluțiile tehnice propuse în cadrul proiectului tehnic al autostrăzii Bacău-Pașcani înglobează toate elementele necesare pentru execuția unei autostrăzi la cel mai înalt standard de calitate, în raport cu cele mai noi cerințe în domeniu”, a scris secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Autostrada va avea o lungime de 77,3 kilometri, 112 poduri, pasaje, viaducte și structuri casetate, 9 noduri rutiere, vor exista drumuri de întreținere pe stânga și pe dreapta, pe toată lungimea autostrăzii cu o lățime de 3,5 m, vor fi parcări de scurtă durată, spații pentru încărcarea autoturismelor electrice și perdele forestiere cu rol anti-înzăpezire pe aproximativ 140 ha.
Traseul autostrăzii va fi prin județele Bacău, Neamț și Iași și va traversa următoarele unități administrativ teritoriale:
- Săucești, Itești, Berești-Bistrița, Filipești (Bacău),
- Moldoveni, Secuieni, Horia, Trifești, Dulcești, Cordun, Săbăoani, Gherăești (Neamț),
- Mircești, Hălăucești, Mogoșești – Siret, Stolniceni – Prăjescu, Pașcani (Iași).
Valoarea totală a investiției este estimată la 6,2 miliarde de lei, fără TVA. Finanțarea pentru execuția lucrărilor aferente tronsonului Bacău-Pașcani, parte din autostrada A7 Moldova, va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Nicolae a zis
Ce, este gata frate, săptămâna viitoare o lungește până în Neamț și dacă se oprește războiul ajunge ajunge cu autostrada la Cernăuți! Prosti ne mai credeți nemernicilor! Un metru de autostrada nu se face anul ăsta! Ei habar nu au de capul lor! Blestemați să fiți!
Nicolae 2 ! a zis
Centura Bacău are o lungime de 30,8 km, dintre care 16,2 km sunt la profil de autostradă(A7) cuprinde 7 poduri, 9 pasaje, 1 nod rutier .UMB Spedition(Doru Umbrarescu ) a inceput lucrarile in primavara anului 2019 si a finalizat lucrarile la inceputul lunii Decembrie 2020(cand am circulat cu masina pe ea !!!).Acum te intreb eu pe tine; Cand s-a mai realizat asa ceva in Romania ? (ma refer la intervalul de timp in care s-a realizat aceasta lucrare ) Asa ca mai usor cu blestemele !!
Gigel a zis
Harta unde e?
Tasse Baluta a zis
Cand vom circula pe acezt tronson?
In ce an.?
Nel a zis
În 2080,destul de repede, nu!?!🤣🤣🤣