Ministerul Educației a publicat, pe platforma dedicată, rezultatele inițiale (înainte de înregistrarea sau soluționarea contestațiilor) a celei de a doua sesiuni a examenului de bacalaureat 2024, iar la nivelul județului Bacău rata de promovare este de 29,4%, puțin peste rata națională care este de 29,3%.
În total, în această sesiune a Bacalaureatului 2024, în județul Bacău s-au înscris 834 de candidați (583 din promoția curentă și 251 din promoțiile anterioare). Aceștia au susținut probele în 4 centre de examen, stabilite la Colegiul „Mihai Eminescu” și Colegiul „N.V. Karpen”, ambele din municipiul Bacău, Colegiul Național „Grigore Moisil” Onești și Colegiul Tehnic „Grigore Cobălcescu” Moinești, iar centrul zonal de evaluare a fost organizat la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău. Au fost efectiv prezenți în examen 700 de candidați (505 din promoția curentă și 195 din promoțiile anterioare).
Statistic, situația acestor rezultate înainte de contestații, la nivelul județului, se prezintă astfel:
- 206 de candidați reușiți (29,43%) din care 170 cu medii între 6 și 6.99, alți 32 cu medii între 7 și 7.99, iar 4 candidați sunt cu medii între 8 și 8.99 (cea mai mare medie pe județ este de 8.85 și aparține unui candidat din promoția curentă de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău);
- 494 de candidați respinși (70,57%).
Conform calendarului de organizare și desfășurare a examenului, candidații nemulțumiți de notele primite pot depune contestații, tot astăzi, 26 august, până la ora 18:00, când completează și semnează inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Între 27 și 29 august se vor rezolva aceste contestații, urmând ca rezultatele finale ale acestei sesiuni de Bacalaureat să fie afișate în data de 30 august. Și în această sesiune lucrările candidaților sunt corectate/recorectate digitalizat.
Nota minimă de promovare a fiecărei probe scrise este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6 (șase). Rata de promovare este calculată din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi (dacă este cazul). (sursa: comunicat de presă)
Lasă un răspuns