Începând cu 12 octombrie 2020, la Direcția de Asistență Socială, din cadrul Primăriei municipiului Bacău, se primesc cererile de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei pentru sezonul rece noiembrie 2020 – martie 2021.
Pentru toate tipurile de ajutoare de încălzire (energie termică în sistem centralizat, gaze naturale, energie electrică și lemne) cererile se vor ridica de la sediul D.A.S. Bacău, din str. Ștefan cel Mare, nr. 17A.
Depunerea cererilor completate și a documentelor doveditoare anexate se va face tot la sediul D.A.S. Bacău sau se pot trimite la adresa de e-mail ail@dasbacau.ro.
Potrivit actelor normative specifice ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei (OUG 70/2011 şi HG 920/2011, cu modificarile si completarile ulterioare), în sezonul rece 2020 – 2021, familiile şi persoanele singure cu venituri reduse vor beneficia de unul din următoarele tipuri de ajutoare:
– ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu energie termică (venitul net pe membru de familie nu trebuie să depășească 786 lei și 1082 lei în cazul persoanei singure);
– ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale (venitul net pe membru de familie nu trebuie să depășească 750 lei) ;
– ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică (venitul net pe membru de familie nu trebuie să depășească 750 lei);
– ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu combustibili solizi (lemne, cărbuni) sau petrolieri (venitul net pe membru de familie nu trebuie să depășească 750 lei) .
Ionut Popescu a zis
Plafonul de 1082 lei pentru un singur membru de familie nu s-a schimbat de anii trecuti.Intre timp s-au marit pensiile si datorita inflatiei si multi pensionari nu se mai incadreaza in acest plafon.Dle PRIMAR reparati aceasta nedreptate.
Vasile vasile a zis
Interesul este să se acorde cât mai puțin. Alegerile vin, flămânzi sunt…
Andrei Munteanu a zis
Mai exista si subventia ascunsa in pretul gigacaloriei. Toti bacauanii platesc aceasta subventie pentru ca unii sa aiba un pret mai mic la incalzire.
E corect? Sigur nu.
De ce unul cu centrala proprie plateste gazul la pret liberalizat (mai scump ca in multe tari europene) iar unii beneficiaza de caldura subventionata (prin pret) de primarie din taxele si impozitele tuturor.
Ar trebui ajutati doar familiile cu venituri mici, dar facuta ancheta sociala corecta, in sensul ca unele familii nu au venituri mari legale dar de fapt o duc bine mersi, obtin venituri considerabile din tot felul de activitati.