A fost bucurie mare în familia Lozincă, unde medaliile abia îşi mai găsesc locul în vitrina cu trofee. La toate acestea, câştigate de-a lungul anilor, se mai adaugă două. De aur. Adjudecate, ca şi în urmă cu şase ani, în tandem, de Isabela şi Bianca, campioane naţionale la pescuit sportiv, în finala ce a avut loc anul acesta pe lacul Corbu din Constanţa.
Şi pentru ca tabloul să fie complet, cele două campioane au fost consiliate de soţul, tatăl, managerul şi antrenorul familiei, Florin, el însuşi campion la pescuit sportiv. Absolvent al Institului de Marină din Constanța, cu licență de ofițer, Florin Lozincă nu a pescuit pe mare decât vreo jumătate de oră, în ciuda faptului că în studenție a traversat Marea Egee și Marea Mediterană. A recuperat însă pe mal, în urmă cu peste un deceniu când, cu 100.000 de lei împrumutaţi de la prieteni şi-a început propria afacere, care i-a permis financiar să participe la competiţiile de top din România.
Cum era de aşteptat, încetul cu încetul, şi Isabela, soţia lui, a prins acest microb, iar mai apoi fiica lor, Bianca. “Pescuiesc de mai mult timp, dar de competiţii m-am apucat de câţiva ani – spune Isabela. M-a încurajat îndemnul unui prieten, Mircea Constantinescu, pescar de competiţie cunoscut, care în timp ce-i legam cârlige mici la un concurs, pentru că el îşi uitase ochelarii, mi-a spus: «Dacă altele pot, de ce nu participi şi tu la concursuri?». Apoi am cunoscut-o pe Cristina Maluţan, care a insistat să mă apuc de pescuitul de competiţie şi căreia îi mulţumesc, pentru că părerea ei a contat foarte mult. Acum pot spune că am ceva experienţă în pescuitul de competiţie staţionar. Sub îndrumarea antrenorului meu, în ultimii ani am participat la numeroase concursuri private, finale naţionale individuale, pe echipe, şi două campionate mondiale, unde am cunoscut mari pescari de competiţie din ţară şi din Europa, cu care am legat prietenii, şi de la care am avut onoarea să învăţ din tainele pescuitului staţionar”.
Și, într-adevăr, Isabela are cu ce mândri. A cucerit zeci de diplome, cupe şi medalii la concursurile private din ţară, e campioană naţională la senioare în 2014 la Corbu-Constanţa şi în 2008 la Doripesco – Braşov, locul V cu lotul naţional la “Ladies World Fishing Championship în 2008 la Szolnok (Ungaria) şi locul I cu echipa României la Cupa Prieteniei Româno-Maghiară în 2009 la Vîrşolţ – Zalău.
În vârstă de 17 ani, Bianca spune că pescuieşte de la 5 ani, iar de la 7 ani participă la competiţiile de pescuit, atât la cele pe categorii de vârstă, cât şi împreună cu adulţii. Iar palmaresul ei l-ar face invidios pe orice competitor: campioană naţională U23 – Finala 2014 (Corbu, Constanţa), medalie de bronz-U23 – Locul III – Finala 2011 (Târgu Mureş), vicecampioană naţională Cadeţi Fete – Locul II – Finala 2010 (Doripesco, Braşov), campioană naţională Tineret Fete – Locul I – Finala 2008 (Doripesco, Braşov), şi campioană naţională Tineret Fete – Locul I – Finala 2007 (Rotbav, Braşov).
Cu atâţia pescari în casă, era imposibil ca şi Iustin, de 8 ani, mezinul familiei, să nu se alăture grupului şi să “fure” de la fiecare câte ceva şi să vrea să se lanseze şi el pe orbita marilor campioni. Tocmai pentru a veni în sprijinul tinerilor care îndrăgesc acest sport, tatăl său vrea să organizeze în acest an, în Bacău, un concurs adresat în special copiiilor şi să le pună la dispoziţie, gratuit, tot ce au nevoie pentru acest lucru. În acest fel – spune Florin – va încerca să-i convingă pe copii să iasă în natură, la pescuit, să uite de calculator şi să înveţe, de mici, spiritul de competiţie.
elena baban popescu a zis
Felicitari cu multa dragoste mamei si fiice, doua ambitioase . Felicitari si pt. faptul ca ati urmat exemplul lui Florin , vechi premiant. Va rog din suflet sa transmiteti sanatate parintilordin partea noastra. Ne bucuram de ficare data cand mai smulgeti cate un premiu. FELICITARI SI NOI SUCCESE !