Cele mai frumoase lucruri sunt cele făcute din suflet, se spune, iar cea de-a VII-a ediție a manifestării “Cel mai frumos ou de Paște”, organizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău a demonstrat aceasta, încă o dată. În ciuda temperaturilor destul de scăzute, Piața Tricolorului din Bacău a fost joi, 17 aprilie, începând cu ora 14.30, pentru câteva ore, frumos și luminos animată de chipurile copiilor și adulților din centrele de protectție spcială din județ sau beneficiari ai unor ONG-uri cu domeniu de activitate în asistența socială.
Ouă încodeiate, icoane pe pânză, lemn sau sticlă, coșulețe cu pui din hârtie colorată, bijuterii chiar, felicitări și produse comestibile specifice Sărbătorilor Pascale au bucurat văzul, dar și buzunarul băcăuanilor participanți la eveniment, aceștia neputându-se abține de la a cumpăra – la prețuri mai mult decât modice – astfel de minuni. Minuni făurite din suflet, cu migală și multă muncă, de copii ai străzii beneficiari ai centrelor de zi, de copii proveniți din familii extrem de sărace, precum și de adulți, de la tineri la vârstnici, persoane cu dizabilități, persoane singure sau în alte situații dificile.
Pentru a șaptea oară consecutiv, DGASPC Bacău a oferit băcăuanilor, prin organizarea evenimentului “Cel mai frumos ou de Paște”, lecții de solidaritate, conștientizarea valorii și rostului pe care le avem fiecare dintre noi, indiferent de condiție, precum și lecții de implicare activă în buna dezvoltare și creștere a calității vieții într-o comunitate. Spre deosebire de alți ani, nu au existat, în deschiderea evenimentului cuvântări publice, decizie cu folos, curiozitatea trecătorilor de a vedea ce se întâmplă în Piațetă fiind potolită prin nevoia acestora de a se apropia efectiv de fiecare stand cu produse în parte, de a-i vedea pe creatorii lor și de a sta de vorbă cu ei. Nu a fost, spre deosebire de alți ani, nici “concurs” propriu-zis pentru stabilirea “Celui mai frumos ou de Paște”, participantții – 6 centre de minori, 11 centre de adulți și 10 ONG-uri – fiind, pe bună dreptate, în mod egal creditați și răsplătiți cu diplome.
Banii obținuți din vânzarea produselor s-au întors la beneficiarii DGASPC și ai ONG-urilor și vor fi folosiți la achiziționarea de noi materiale necesare realizării de către aceștia de alte minuni.
Lasă un răspuns