La finalul anului trecut, IPJ Bacău a scos la concurs 3 posturi de agent și unul de ofițer principal la Biroul de Poliția Animalelor. Potrivit datelor furnizate de Poliție, pentru ocuparea posturilor de agent s-au primit 97 dosare, iar pentru cel de ofițer, 11.
Un număr de 41 de candidaturi au fost în final respinse, pentru că nu conțineau toate documentele, unii candidați erau inapți medical, iar alții nu au putut prezenta diploma de bacalaureat sau foaia matricolă. Și pentru postul de ofițer principal, cu recrutare din interiorul IPJ Bacău, au rămas 5 candidați validați, pe un singur loc.
Dintre cei care au trecut de selecția dosarelor, doar 22 au reușit să ia proba fizică. La Poliția Animalelor vor fi încadrați și 2 medici veterinari. Și aici este concurență, din 10 dosare, 5 fiind respinse.
Pe 23 ianuarie 2021, are loc proba scrisa a concursului, urmând ca trei zile mai târziu sa fie anunțate rezultatele finale.
Ce rol are Poliția Animalelor
Polița Animalelor are rolul de a proteja animalele aflate în pericol. Acestea vor putea fi confiscate, iar polițiștii vor avea dreptul să intre pe o proprietate privată fără mandat de la judecător dacă se constată că animalul este în pericol.
De asemenea, polițiștii se pot folosi de forțele și mijloacele din dotare ca să acționeze pentru salvarea unui animal, iar „acțiunile polițiștilor, inclusiv cele de pătrundere, pot fi înregistrate cu mijloacele audio-video sau foto din dotare, fără consimțământul persoanelor”.
În plus, animalele maltratate vor fi cazate în adăposturile publice pentru a fi tratate, apoi vor fi date spre adopție.
Poliția Animalelor va avea atribuții inclusiv în ceea ce privește animalele sălbatice și va fi în subordinea Poliției Române.
IG a zis
Sper ca cei selectati sa faca o treaba buna.
Totusi, nu pot sa nu ma intreb de ce , in cazul unui animal aflat in pericol se poate intra in case fara mandat, iar pentru un om aflat in pericol trebuie mandat.
Melania a zis
Va referiti la cazul de la Caracal? Ce s-a mai intamplat?
Mihai S. a zis
De ce e bataie pe astfel de posturi va spun eu:
– salarii mari in raport cu munca prestata
– salarii babane in raport cu IQ-ul (coeficientul de inteligenta pentru politisti)
– multiple alte beneficii si sporuri
– pensionarea foarte foarte devreme (de multe ori sub 50 ani)
– pensiile speciale
Unde naiba poti castiga 1000 de euro cand ai creierul mic?
Normal, in politie.
...no name ! a zis
Mai, Mihai S. ,cum le stii tu pe toate nenicule ! Nimic nu-ti scapa ! Pentru tine totul este floare la ureche ! Cum sigur ai si solutii la toate problemele , pune taticule osul la treaba si ne izbaveste de toti prostii si incompetentii, desteptule !!!
Iuliaba a zis
Tare prost ești! Tu te-ai uitat de curiozitate câte probe sunt? Ca exista și test de inteligenta, psihologic, proba fizica și multe alte chestii pe care creierul tău nu le poate înțelege. De ce nu te faci și tu polițist? Ca ai mentalitatea asta, de asta!
Andrei Munteanu a zis
Ha ha ha! Mă faci sa râd. Probabil se dau teste de inteligență dar sunt admiși ăia de la coadă. Recunosc pe multi nu i-a tentat sa devina politisti, multi dintre noi vor sa lucrez in medii mai elevate, creative si cu oameni de calitate. Test pentru aptitudini se da doar la intrarea in politie, apoi multi devin obezi. Nu e un lucru de lauda că la 18 ani poti sa treci niste probe fizice si dupa cativa ani ai burta si gafai cand urci pe scari. Și politistul pedofil și multi alti politisti cate si-au ucis sotiile cu pistoalele din dotare trecusera cu bine asa-zisele teste psihologice.
Ma lasati cu balivernele voastre …