Chiar dacă nu își vor putea petrece sărbătorile pascale alături de familie, bolnavii internați la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bacău vor avea parte de un meniu special, diferit de cel obișnuit, cu produse tradiționale specifice sărbătorii Învierii Domnului. Meniul va fi pregătit în funcție de regimul pacienților.
Astfel, duminică dimineața, în prima zi de Paște, bolnavii fără restricții alimentare vor primi ceai, pâine, margarină și vor ciocni ouă roșii. La amiază, se vor bucura de ciorbă de perișoare, friptură cu piure și cozonac, iar la cină de friptură cu pilaf. Bolnavii de hepatită vor avea în meniu supă de găluște și rasol cu piure, iar cei suferinzi de diabet vor primi mere în loc de cozonac.
În a doua zi de sărbătoare, luni, la prânz vor gusta din ciorba cu fidea și friptura cu pilaf, iar seara vor primi salată orientală.
„Nu știm exact câți pacienți vor beneficia de acest meniu – a declarat asistent Gianina Pricopi, director de îngrijiri la SJU Bacău. Numărul lor este fluctuant, în funcție de urgențe și internări”.
Lasă un răspuns