Cu două milioane de lei, bani de la Uniunea Europeană, şi după un an de la demararea lui, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău a reuşit punerea în practică a unui proiect ce uşurează mult condiţiile pacienţilor şi activitatea asistentelor medicale din spital.
Este vorba despre un “nurse-call”, adică un buton amplasat la capătul patului care, la o simplă atingere de către pacienţi, declanşează alarma în cabinetul cadrelor medicale, iar instantaneu, pe monitor apar primele informații despre cel care a apăsat butonul de panică. Cu această nouă opţiune, pacienţii nu mai sunt nevoiți să se deplaseze singuri prin saloane pentru a căuta ajutor.
Sistemul cuprinde 300 de paturi din pavilonul medico-chirurgical, funcţionează non-stop şi se află în dotarea a 70% din secțiile Spitalului Județean de Urgență Bacău. Sistemul este o premieră pentru spitalele din judeţ, iar în România doar 16 spitale din cele peste 400 care funcționează au implementat acest proiect.
victor a zis
vreau apa…. sun asistenta, vreau sa deschid geamul… sun asistenta, vreau sa inchid geamul….sun asistenta, vreau sa dau pe taraf tv….sun asistenta, vreau sa imi bat joc de cineva….sunt asistenta….
Si da….asistenta… nu asistentele… pentru ca noi implementam butoane ca in germania, dar avem o asistenta la 100 de oameni pe tura de noapte….
Nu mai vine asistenta asta odata sa ma scarpine pe spat….. tu-i mama ei de hoata……
calutu a zis
HAI CA EXAGEREZII…DIN CONTRA CRED CA NU VA SUNA NIMENI ALARMA CA NU STIU SI NU L I SE SPUNE PACIENTILOR ..
dan a zis
Nici macar n-ar trebui sa fie subiectul unui articol,in conditiile in care orice spital din UE pentru a fi autorizat trebuie sa dispuna de acest sistem.Partea proasta este ca la noi functioneaza spitale fara autorizatii.Nu este un moft ptr a deranja asistentii,in conditiile in care obiectivul primordial este sanatatea pacientului.