Bâlbâielile privind vaccinarea continuă în județul Bacău. Deși s-a anunțat că pe 8 februarie cursurile se vor relua în unitățile de învățământ și cadrele didactice ar urma să aibă prioritate la vaccinare, au apărut deja primele probleme.
Vaccinare la Onești pentru profesorii din Bacău
Profesorii din municipiul Bacău, care au reușit să prindă un loc pentru vaccinarea anti-COVID, au putut alege doar centrul de vaccinare din Onești, devenit disponibil astăzi pentru programare. Acest lucru a stârnit nemulțumire în rândul cadrelor didactice, mai ales că unele au fost programate și la ore târzii, fiind nevoite să circule pe timp de noapte între Onești și Bacău. În alte cazuri, nici nu s-au mai găsit locuri.
„Eu am încercat să găsesc loc pentru cei care lucrează în inspectorat și la acest moment nu mai sunt disponibile nici măcar la Onești locuri. Totul depinde de numărul de seruri și de locații. Noi, ca instituție, nu avem pârghii”, a declarat prof. Ida Vlad, inspector școlar general.
Centrele de vaccinare din municipiu nu sunt gata
Deși în Iași sau alte capitale de județ din regiune s-au amenajat majoritatea centrelor de vaccinare necesare încă de pe 12-13 ianuarie, în municipiul Bacău, Primăria nu a reușit să deschidă niciunul. Primarul Lucian Stanciu-Viziteu a anunțat că pregătirile sunt în toi, însă surse din Primăria Bacău susțin că abia de pe 1 februarie vor fi deschise centrele amenajate de municipalitate. Până atunci, înscrierile sunt, practic, blocate.
Universitatea Bacovia a rămas pe afară
Universitatea „George Bacovia” s-a lovit de un alt impediment. „Noi, ca instituție, nu figurăm în platforma STS pentru programare. Practic, deși avem tabelul și îl putem încărca imediat, nu putem face acest lucru fără intervenția STS, care ne-a comunicat că poate lucra doar noaptea, pentru a nu încărca sistemul. Dacă ar funcționa acele centre mobile de care se vorbea, noi am putea să venim toți la universitate, într-o singură zi, pentru vaccinare”, explică rectorul, conf.univ.dr. Andrei Paraschivescu.
De vaccinarea cadrelor universitare și a personalului, circa 50 de persoane în total, depinde reluarea cursurilor față în față în semestrul al doilea. Cadrele didactice au și menționat că ar dori să revină la catedră mai degrabă după ce au făcut ambele doze.
Nici la Universitatea „Vasile Alecsandri” nu s-a luat o decizie privind reluarea cursurilor, dar „abia undeva la final de martie, cred eu, vom reuși să avem toate cadrele didactice vaccinate”, a spus rectorul, prof.univ.dr.ing. Carol Schnakovszky. Aici, profesorii înscriși la vaccinare cu prioritate sunt cei din grupele de risc sau mai în vârstă.
Potrivit datelor transmise la Ministerul Educației, 45 la sută dintre angajații din învățământul preuniversitar băcăuan sunt de acord cu vaccinare, iar în învățământul universitar procentele sunt semnificativ mai mari: 78 la sută la universitatea de stat și 82 la sută la universitatea privată își doresc imunizarea cu vaccinul anti Covid.
Votantul a zis
LSD – ul e suparat pe bacauani ca au votat minciuna si incompetenta la localele din 2020. Nu poate finaliza centrele de vaccinare fara referendum. De 100.000 euro. Sau nu sunt pregatite firmele casa.
Concluzia: USR # cea mai mare mizerie
totvotant a zis
Da’ cum ai tras tu concluzia asta ? Poti explica un pic, asa, pe litere, ca sa pricepem toti ?
Puscas a zis
La o tara de idioti, este o dovada in plus ca si cadrele didactice care creeaza idioti de 30 de ani, au ajuns de rasul curcii.
Sorin a zis
Imbecilizarea Romaniei de 30 de ani se face prin cadavrele didactice spagare, pupincuriste, cu sefi spagari, politruci mizerabili. Iar copiii si parintii sunt cobai invatamantului condus de niste cretini, slugi ale mafiei transpartinice din Ministeru invatamantului, multi mafioti plantati de puscariasul de Nastase Adrian in anii 2000-2004.
Vio a zis
De-ale in ciuda si nu mai trimite copii la scoala.
Viitor profesor! a zis
Asta e !! Da-le ciuda !! Eu nu mai imi trimit copii la scoala ! Il voi educa eu, cu cele 2 facultati care le am si fara serviciu. ca nu m-a primit nimeni ca sunt prea titrat !!! pe de alta parte ma voi duce sa dau titularizare in vara sa o iau sa ma fac eu cadru didactic ca am „potenta” si sunt smecher si de destept ce sunt, voi lua examenul si ii voi educa asa cum se cuvine si pe copii altora ca mine. Asa voi face ..si cum voi face eu, sa faca toti cei care nu le convine sistemul de invatamant din Romania !!
Crudu a zis
Totvotantul, ce sa inteleaga votantul daca el e obisnuit cu spagile si aranjamentele de tip mafiot PSD-ALDE-PDL-PNL, cu politruci bagati in parnaie?
Votantul a zis
Pentru bizonii USR:
In mun Bacau, a anuntat LSD, se dechid 6 ( sase) centre de vaccinare. Nu sunt deschise. Cel care functioneaza la spital a fost deschis in decembrie.
Mihai S. a zis
În România, un profesor muncește într-o săptămână 35,7 ore, conform datelor OECD. Din acest interval, predă la clasă la clasă 16,2 ore și alte opt ore își planifică și pregătește lecțiile la clasă (fie la școală, fie acasă).
Doar Cipru și România, dintr-un număr de 34 de state (din Europa și celelalte continente) au program de 16,2 ore.
Media din aceste 34 de țări este de 38,9 ore, din care 19,3 ore la clasă și 7 ore destinate preparării lecțiilor la clasă.
PHB a zis
Asa, si care e morala? Ce legatura are cu subiectul? sa inteleg si eu nu de alta.
Cateva completari, pe care le-ai omis:
– statistica e din 2014
– e doar pentru lower secondary education. Repede google translate sa vezi ce inseamna.
Poate saptamana viitoare o sa aduci si o statistica referitoare la salarizare, poti sa compari la fel ca acum, cu Japonia, Danemarca, Finlanda. Ce tari vrei tu din lista aia de 34.
Nu iti inteleg frustrarile astea pe care le ai fata de profesori…Ce ti-au facut? Ai incercat sa mergi la un psiholog sa incerci sa vorbesti despre ele? poate asa reusesti sa treci peste..totusi, nu e bine.
gigiexpertu a zis
@PHB – de psiholog i-ai zis-o , dar ai uitat sa i-o bagi pe aia cu ” aI pUs gResiT o viRGuLa ”
dupa logica ta profesorii ar trebui platiti ca aia din Japonia , Danemarca , etc tari cu apa calda si sapun. Dar de ce pui problema DOAR de salarizare ? de ce nu pui problema performantelor , eficientei , a corelarii materiei cu cererea pe piata de munca ? ti se pare ca se pot compara tarile enumerate cu Romania ? la noi profesorii iau niste bani (foarte multi si degeaba , parerea mea ) si cand te uiti la rezultate : 0 barat! de asta nu zici nimic ? doar bani , bani , bani cat mai multi ? si rezultatele ? ultimul loc peste tot . analfabetism , analfabetism functional , abandon scolar , necorelare programa scolara cu nevoile pietei de munca , fabrica de diplome. cam astea sunt rezultatele pe care majoritatea profesorilor vor bani pentru stat acasa. dar daca indraznesti sa le spui ceva te trimit la psiholog. bun asa !
??? a zis
Dar dumneata unde ai invatat ?
PHB a zis
1. „Eficienta corelarii materiei cu cererea de pe piata de munca” – nu o face profesorul. Nu vine profesorul de istorie sa vorbeasca despre cum ar trebui ce ar trebui sa faca elevul ca sa se integreze in piata muncii. Ce spui tu acolo se face la nivel national, judetean si dupa institutional in concordanta cu obiectivele Europene. Teoretic asta se face, dar da, nu la un nivel asa de ridicat. Subliniez, asta nu depinde de atributiile si competentele unui profesor.
2. „profesorii ar trebui platiti ca aia din Japonia , Danemarca” – profesorii ar trebui sa fie platiti decenti. Nu poti asimila salariul unui profesor cu salariu unui vanzator in supermarket. Un profesor oricand poate sa faca ce face un vanzator in magazin, in schimb, invers nu.
3. „pui problema DOAR de salarizare” – nu pun problema de salarizare. Sunt multe lucruri gresite in sistem si ca sa pot vorbesc de ele dureaza cateva saptamani. Dar, o problema este salarizare: cu cat salariul este mai „decent” cu atat sistemul discerne oamenii competenti si sunt promovati. Asa cu salarii de supermarket tot sistemul are de pierdut.
4. „de ce nu pui problema performantelor , eficientei ” – Pentru mine: performanta este atunci cand un elev realizeaza progres. Ajunge de la 3-4 la 6. Cand dobandeste unele cunostinte/deprinderi/abilitati care il pot ajuta in viata.
5. „and te uiti la rezultate : 0 barat!” : depinde la care rezultate vrei sa te uiti. Hai sa vedem rezultatele de la olimpiade, rezultatele la bac, rezultatele la admitere la medicina, drept (aici ma refer strict la Bacau), rezultate datorate si profesorilor (mai mult sau mai putin). Exista si rezultate bune…Corect, trebuie sa le vedem si pe cele negative , sa le constientizam si sa le schimbam.
In ultima perioada este o campanie impotriva profesorilor, cum exista campanii si impotriva asistatilor social – orchestrate sau nu de la centru. As prefera sa cred ca sunteti platiti sa scrieti ceea ce scrieti si asta nu e opinia voastra.
gigiexpertu a zis
1. asta ar trebuie sa fie sloganul bugetarului : ” nu e treaba mea , dom’le! sa faca altu’. eu is ocupat ” . nu mai zi de istorie ca e diferenta enorma intre ce se preda la scoala/materia impusa si care este istoria ne-romantata pe care o citesti din alte surse decat scoala. sa inteleg ca profesorii de istorie sunt impacati cu balariile pe care le predau in scoala ? probabil ca nu e treaba lor ce materie se preda. ei trebuie sa predea si atat. nu au niciun cuvant de spus.ar putea sa zica ceva , DAR asta ar insemna munca suplimentara ,sa invete , sa citeasca , sa caute surse alternative. profesorii stiu sa se revolte DOAR cand e vorba de salariu. ce se preda in scoala si cu ce efecte , nu e treaba lor. aceeasi treaba e valabila si la politisti , medici , etc bugetari.
2. profesorii SUNT platiti decent. raportat la economia romanesca sunt platiti foarte bine. parerea mea! eu as compara salariul unui profesor cu salariul unui functionar de banca , nicidecum cu salariul unui vanzator. sa fim seriosi !
3. „Dar, o problema este salarizare: cu cat salariul este mai „decent” cu atat sistemul discerne oamenii competenti si sunt promovati ” aici am zambit ! sefu … vezi sistemul medical. li s-au facut salarii si de 20.000 de ron. urla competenta prin spitale! a , si nici plicul nu prea a disparut , din contra , pretentiile sunt mai mari.
4. probabil esti bugetar ! de asta nici nu ai cum sa ai repere asupra a ce inseamna competenta, eficienta , bareme , responsabilitatea jobului. sa ne multumim cu putin , cam asta zici tu acolo!
5. e ca si cum as spune eu ” sportul romanesc e praf , varza , la pamant” si apoi vii tu ca o floricica si decretezi : „dar , stai , o avem pe Simona Halep , deci si prin urmare sportul romanesc e miezul din univers” asa si tu cu olimpiadele. rezultate la bac ? hai boss , facem misto ? cu bacu-ul ti-ai gasit sa iesi in fata ? :)))
„As prefera sa cred ca sunteti platiti sa scrieti ceea ce scrieti si asta nu e opinia voastra.” – mda , ce sa zic, asa pot sa miorlai si eu ca ” sper ca nu te-au platit profesorii sa gandesti asa ” valoare 0 , pricepi ? . ai dat-o-n lacrimogene fix cand credeam ca am cu cine discuta.
Fionea a zis
Vio, e jenant cat de ,,curca,, esti.
Dani a zis
Eu nu inteleg comentariile despre calitatea profesorilor si a numarul de ore pe luna. Oameni buni articolul este despre faptul ca Bacaul este SINGURUL oras fara centre de vaccinare deschise!!!! Nu vreau sa comentez ca e vina primariei, a guvernului a prefecturii si care or mai fi. Problema este ca daca nu se vaccineaza profesorii, asa slabi cum sunt, nu va incepe scoala pe data de 11 februarie. Asta e problema care ar terebui sa va intereseze. Ca o parere personala cred ca e vina primariei pentru ca centrele nu sunt gata, in comune primariile deschid centre nu guvernul sau DSP-ul.
Elena a zis
Si totusi azi noapte erau vreo 4800 de locuri disponibile pt programare la Spitalul judetean de urgenta Bacau. S-au dus foarte repede, e adevarat, azi pe la ora 16 mai erau doar vreo 800, dar s-au realizat programarile, am colegi care se vor vaccina acolo. Ce asteapta isj-ul sau universitatea? program special pt ei sa-si incarce oamenii pe platforma? Alții cum au putut face? Stiu scoli la care nici la ora asta nu s-a definitivat inscrierea PJ-ului pe platforma, oamenii asteapta codul de inrolare degeaba, pentru ca responsabilii nici n-au citit tutorialele alea ca sa vada ce au de facut. Sigur, vrem prioritate, eventual mura in gura si covor rosu, dar nu suntem in stare sa ne facem treaba rapid si bine. O țară de văicăreți, întotdeauna sunt alții de vină…
Tot Dani a zis
Din cauza faptului ca este deschis doar un singur centru de vaccinare, sotia mea care este profesor a reusit aseara sa se programeze pentru vaccin abia in aprilie. Scoala ar trebui sa inceapa pe 11 februarie, moment la care cadrele didactice trebuiau sa fie vaccinate. Daca ar fi fost 4-5 centre deschise probabil se vaccinau toti pana la sfarsitul lui februarie, dar sa speram ca se vor deschide centrele si vor avea profesorii intaietate. Om vedea…depinde totul de administratia locala.
. a zis
Vaccinarea, conform legislatiei in vigoare din Romania, este un act medical CONFIDENTIAL SI BENEVOL, la latitudinea fiecaruia, conform starii lui de sanatate (sunt boli cronice incompatibile cu vaccinarea), varstei, riscurilor la care se expune pe termen lung, avand in vedere reactiile adverse in timp, despre care nu mai vorbeste nimeni. Profesorii nu sunt incarcerati la Auschwitz, sa fie vaccinati cu forta ca vitele, si sa se faca experimente pe ei, ca vreti voi, deoarece nimeni, absolut nimeni nu-si asuma ceva in cazul aparitiei unor efecte adverse grave, nici statul si nici producatorul vaccinului. Esti singur la o adica, pe persoana fizica, daca te alegi cu un cancer, cu tot ce implica aceasta boala. Cititi prospectul vaccinului cu atentie! Nu va mai dati atata cu parerea despre alte profesii pe care nu le cunoasteti, nu le practicati si le vedeti dinafara. Cine doreste sa devina profesor, sa o faca, si sa beneficieze de toate avantajele acestora. Mai bine puneti-va copii sa invete, sa se poarte cuviincios, decent, responsabil, ca niste cetateni ai sec. 21, nu ca in jungla, de aici pleaca multe lucruri, de la educatia oferita de voi in familie, sau mai bine spus lipsa ei (nu in toate cazurile, evident).
Nevaccinat ! a zis
Stire in ziarul financiar 19.01.2021, 10:53 :
,,Kaufland a anunţat astăzi că angajaţii companiei au început astăzi să fie vaccinaţi, retailul fiind unul dintre zonele cheie, prioritizat de autorităţi în etapa a doua din cadrul Strategiei de vaccinare.
Reţeaua de magazine este unul dintre cei mai mari angajatori privaţi din România, cu o medie de aproximativ 15.000 de angajaţi.
,,În fiecare zi, cei din linia întâi duc o luptă grea. Sunt deosebit de recunoscător în numele întregii echipe Kaufland că suntem printre primii care vor beneficia de această soluţie mult-aşteptată de o lume întreagă: speranţa unui viitor fără frică”, declară Marco Hößl, CEO Kaufland România şi Republica Moldova.
Angajaţii Kaufland România din magazine, depozite şi birouri, se vor vaccina începând de azi, conform programărilor din cadrul platformei oficiale de vaccinare”.
Cei 40 % dintre profesori care vor sa se vaccineze nu au loc in etapa a 2-a. In supermaketuri sunt spatii mari, largi, inalte . Salile de clasa sunt spatii de max. 40 mp, in care stau 25-35 de oameni timp de 6-7 ore . Ferestrele deschise nu rezolva problema. Asa ca ce tot discutam ca nu vor profesorii sa se vaccineze, daca si asa , nici macar cei care vor nu o pot face !!!!
radu a zis
Oameni buni, articolul este despre lipsa posibilitatii de vaccinare.
Saptamana trecuta a fost un articol despre faptul ca doar jumatate din profesori vor sa se vaccineze. Ati sarit atunci cu gura pe ei ca sunt putori, ca nu vor sa se vaccineze, ca tin scolile inchise etc… omitand a spune faptul ca ei nu au cum sa deschida scolile, si faptul ca nu este nicio legatura intre deschiderea scolilor si vaccinarea profesorilor.
Acum cand e vorba de lipsa centrelor de vaccinare tot pe profesori ii injurati?
chiar toti sunteti frustrati? Nu e unul care sa fi trecut clasa fara emotii?
Mihai S. a zis
Like maxim.
Gigiexpertule, toata stima pentru modul tau de gandire. As bea o bere cu tine, gandesti exact ca mine. Ma bucur ca mai sunt si altii care gandesc aplicat, in cunostinta de cauza, cu argumente si inteligenta. Da, inteligenta, ca la multi lipseste.
Daca am fi ma multi asa, Romania ar arata altfel.
Inca odata, bravo.
P.S. Abtineti-va de la comentarii cretine. Sunt satul.
gigiexpertu a zis
fiind democratie , suntem obligati sa tinem cont si de parerile celor care nu gandesc ca noi. numai ca parerile lor sunt : esti prost , esti platit , ai avut emotii sa treci clasa , esti frustrat , etc . ei nu concep ca sunt si alte pareri decat ale lor. nu vor sa conceapa ca lumea , care munceste intr-un mediu concurential ( privat ) si trag pe niste coeficienti de performanta ca la sfarsitul lunii sa ia un salariu , este efectiv scarbita de ce se intampla in domeniul bugetar. pile , amante , cumetrii . eficienta 0 . responsabilitate 0. raspundere 0. vine si imi spune profesorul cateva randuri mai sus ca el nu se compara cu un vanzator. asa este. vanzatorul raspunde pentru ceea ce face. profesorul nu prea. asa ca , atat timp cat vei zice nasoale de sinecuri , sinecurile vor veni sa isi apere dreptul de a fi sinecuri. fara argumente , fara logica . doar cu invective.
inteligenta e mereu relativa. se raporteaza tot la inteligenta. prostul nu va recunoaste niciodata inteligenta. nu are cum sa o recunoasca. ca altfel nu ar mai fi prost. tot ce va putea produce vreodata prostul sunt invectivele. sa formulezi un eufemism , o jignire fina , elaborata , cu sens ascuns…ei bine , ai nevoie de mai mult de o sinapsa. si nu e cazul sa intalnesti prea des pe aici.
omule , te salut ! si prefer un jack , oricand :))