Acțiunea se numește„Furtul de energie electrică se pedepsește cu închisoarea”.
Inspectoratul de Poliție Județean Bacău (IPJ) și E.ON România au demarat campania de informare „Furtul de energie electrică se pedepsește cu închisoarea”.
În cadrul acestei campanii, cel puțin 10.000 de băcăuani vor fi informați privind consecințele furtului de energie sau de echipamente electrice.
„Intervenția neautorizată în scopul furtului de energie sau de componente ale rețelelor electrice constituie o gravă încălcare a normelor legale, dar și o acțiune care poate avea consecințe grave în ceea ce priveste siguranța persoanelor și funcționarea sistemului de distribuție – se arată într-un comunicat al IPJ Bacău. Pentru prevenirea unor asemenea acțiuni ilegale, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău și E.ON România derulează o campanie de informare și conștientizare a populației privind riscurile asumate de persoanele care recurg la asemenea practici”. Echipe mixte formate din angajați E.ON și polițiști vor informa cel puțin 10.000 de băcăuani privind consecințele furtului de energie sau de echipamente electrice, precum și asupra altor riscuri care pot rezulta din interacțiunea cu persoane rău intenționate.
Consumul fraudulos de energie îi afectează pe toți consumatorii onești, pentru că, aceste practici ilegale au consecințe directe asupra serviciilor de distribuție a energiei. Pe de altă parte, furtul de energie realizat prin intervenții neautorizate sau instalații improvizate, precum și furtul de echipamente pot genera accidente grave. Inspectoratul de Poliție Județean Bacău și E.ON România atrag atenția persoanelor care consumă sau au intenția de a consuma fraudulos energie electrică asupra faptului că furtul de energie constituie infracțiune prevăzută și sancționată de Codul Penal, iar identificarea acestor situații constituie o preocupare permanentă. Numai în ultimii doi ani, E.ON Moldova Distribuție a constatat în județul Bacău peste 3.000 de situații de sustragere de energie electrică. Băcăuanii pot anunța furturile de energie la cea mai apropiată unitate de poliție sau la 0800.800.929, precum și pe adresa de e-mail: cpt@eon-romania.ro. Campania a demarat luni, 10 martie a.c., și se va desfășura pe parcursul întregului an.
ionut a zis
Dar furtul de bani din buzunarul nostru de catre E- ON, acestia dand la consum un produs prost sub parametrii normali mai ales la sate si neinvestind nimic de ani de zile cum este? Nu trebue sa fie puscariabili? Dar.. furtul a miliarde de lei pe care ii platim car ein loc sa se regaseasca in investitii locale iau drumul strainatatii fara sa miste strainii un deget nu se incadreaza la fapta penala?!!!! Rusine Politiei Romane ca se raliaza la asa cretinizarea populatiei. In loc sa faca controale impreuna cau protectia consumatorului si fisc la E on ei pierd timpul cu afisele hotilor de la EON !!!!
Gabi a zis
Daca nu se vindea la straini compania de furnizare a energiei electrice catre populatie eram departe acum. Cati bani platim in plus in afara de ceea ce consumam? Va imaginati ce sume enorme se aduna de la toti platitorii de energie electrica? Daca profitul generat ar fi fost reinvestit de catre statul roman in autostrazi, medicamente in spitale etc. mai eram in situatia nenorocita de acum? Sa le multumim celor care au facut marile privatizari din Romania. Daca am fi romani adevarati nu ar trebui sa-i mai votam pe cei care ne-au dus tara la ruina (PDSR). Ziaristilor, faceti anchete jurnalistice si spuneti oamenilor cine a vandut vechiul IREE nemtilor? Macar sa stim si noi pe cine sa pedepsim la vot. Dar pentru asta trebuie sa ai curaj sa nu-ti superi seful care si el are interes sa nu-si piarda ziarul daca supara pe unul influent de la putere. Nu-i asa?