Filiala Bacău a acestei organizații este îndrumată, pentru prima oară, chiar de președintele CECCAR.
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a stabilit data celui de al XX-lea Congres al profesiei contabile din România. Perioada de organizare a evenimentului este 12 – 13 septembrie, iar tema generală a dezbaterilor va fi „Noi dimensiuni și provocări ale profesiei contabile: competitivitate, inovație și conformitate”.
CECCAR a luat, pentru acest eveniment, și hotărârea confecționării unor medalii care să fie acordate invitaților din România și din străinătate la congres, în funcție de contribuția adusă la dezvoltarea CECCAR și a bunelor practici în profesie. Pe o față a medalie va fi reprezentată sigla CECCAR, iar pe verso va fi marcată ediția a XX-a a congresului. Pentru congres, a fost deja aprobat comitetul științific de organizare. În anul 2012, al XIX-lea Congres al profesiei contabile din România a analizat „Guvernanța corporativă și profesia contabilă; competență și responsabilitate”.
„Filiala Bacău a CECCAR – ne-a declarat președintele acesteia, Marcel Bulinschi – este îndrumată, în prezent, chiar de președintele Corpului profesional, dr. ec. Domnica Băghină. Conform organizării CECCAR, fiecare dintre cei 22 de membri în Consiliul Superior al Corpului și cei șapte membri în Biroul Permanent coordonează activitatea a cel puțin unei filiale teritoriale. Iar colaborarea pe care noi, băcăuanii, o avem astfel chiar cu președintele CECCAR ne onorează.”
Domnica Băghină a fost aleasă în funcția de președinte al CECCAR anul trecut. Mandatul său este pus în aplicare în perioada 2014 – 2018, conform Regulamentului de organizare și funcționare a organizației. Noul președinte este lector al CECCAR și colaborator activ pentru identificarea și traducerea corectă a terminologiei din Standardele Internaționale de Contabilitate pentru Sectorul Public, traduse de CECCAR sub licența IFAC. A publicat articole în revistele de specialitate, iar teza de doctorat a elaborat-o sub îndrumarea academicianului prof.univ. dr. Iulian Văcărel. A coordonat controalele tematice aprobate de Plenul Curții de Conturi pentru Ministerul Economiei și Comerțului, Ministerul Transporturilor, Ministerul Mediului, Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Externe și Guvernul României, companii naționale, a unor regii de interes public și societăți comerciale cu capital majoritar de stat. De asemenea, a depus eforturi pentru recunoașterea drepturilor pe care membrii Corpului le-au avut la constituirea CECCAR, dar le-au fost luate de alte organisme înființate ulterior.
Filiala Bacău a CECCAR are 752 de membri experți contabili, 136 de contabili autorizați, 86 de societăți de exeprtiză contabilă și opt societăți de contabilitate. Din total, 982 de membri au statutul de membri activi, iar dintre membrii inactivi 69 sunt neintegrați în categoria experți, iar patru neintegrați în categoria contabili.
Lasă un răspuns