Anul acesta, ziua de 1 Decembrie va fi marcată în Bacău printr-o serie de evenimente militare și religioase, precum și printr-un concert cu artiști locali, care va avea loc în Piața Tricolorului. În cadrul ceremonialului de la Cimitirul Eroilor, se vor înhuma osemintele a patru persoane, din timpul Primului Război Mondial, descoperite accidental în Slănic Moldova.
Primăria și Garnizoana Bacău organizează două două ceremonii militare și religioase, în ziua de 1 decembrie 2022. Între orele 09.00-10.00, în cimitirul Eroilor în Cimitirul Eroilor din str. Constanței, va avea loc oficierea serviciului religios de pomenire a eroilor și ceremonia de înhumare a osemintelor eroilor români, urmate de depuneri de coroane și buchete de flori.
„Ceremonia de înhumare a osemintelor eroilor români se va desfășura în contextul în care s-au descoperit, accidental, 4 oseminte din Primul Război Mondial, pe dealul Cireșoaia și culmea Cernica din Slănic Moldova. E vorba de doi militari, o femeie și un copil. Cele patru urne au fost analizate la IML Iași și tocmai au ajuns la Biserica Militară „Sfântul Gheorghe și Eroii Neamului”. În cadrul ceremoniilor, se vor depune în Cimitirul Eroilor”, au transmis reprezentanții primăriei.
Între orele 11:00 – 12:00, în Piața Tricolorului, va avea loc un Te-Deum de mulțumire, alocuțiuni, moment artistic și defilarea trupelor din cadrul detașamentului de onoare. În aer, vor survola aeronave ale Bazei 95 Aeriene „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu”.
„Baza 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu” a comunicat faptul că, aeronavele IAR-99 Șoim și IAR-330 SOCAT aparținând Bazei 95 Aeriană vor survola, în data de 1 decembrie 2022, mai multe orașe printre care și Bacăul, la înălțimi cuprinse între 100 și 300 de metri, cu ocazia ceremoniilor dedicate Zilei Naționale a României”, au mai spus cei din primărie.
După acest eveniment oficial, atât asistența, cât și cetățenii municipiului sunt invitați la un program artistic, până la aproximativ orele 14:30, în Piața Tricolorului. Pe scena amplasată în fața Palatului Administrativ, vor evolua: Mihaela Iordache, Madalina Petrache și Grupul Vocal “Florile Siretului”, Elisabeta Unguru și Ansamblul “Sărățelul”, Diana Sârbu și grupuri de folclor de la Colegiul de Artă „George Apostu”.
(sursa: comunicat de presă)
votant a zis
Ataaaat, asta ne mai lipsea, capra moare de raie dar tine coada sus…sarbatoriti si 1 decembrie 2022 daca va tine, e o zi destul de dificila pentru multi contribuabili, care duc lupte grele sa isi plateasca facturile si darile pentru stat, adevarati eroi, comemorati asta politricilor!!!
Gabi a zis
Bla bla bla
NU ii mai plângeți pe contribuabili
CA au cu ce.. Sunt pline supermarket urile
Chiar credeți ca lumea nu are bani??? „NU au bani cei care muncesc dar leprele sunt la distractie
Asistații sociali sa se ducă la 1 dec
Pt mine nu mai are demult nici o valoare…. Trăim într o tara în care prostii și puturosii trăiesc regește iar cei muncitori și cu carte, dar fără pile, sunt sclavi
PT ce sa ma bucur????
next a zis
1 Decembrie trebuie să fie un moment de reflecție asupra idealurilor noastre ca națiune, ca cetățeni ai aceleiași cetăți numită România.
Să întărim legăturile sufleteşti dintre oameni, conştiinţa naţională, credinţa şi încrederea în forţele proprii de a ne situa deasupra răutăţilor şi fărădelegilor.
Au ajuns în funcţii publice oameni nepregătiţi ori pregătiți dar rău-voitori, corupţi şi neiubitori de ţară şi neam.
Mihai Eminescu, în articolul ,,Netrebnicii care ne conduc(1877), afirma: „Ce caută aceste elemente nesănătoase în viaţa publică a statului? Ce caută aceşti oameni care pe calea statului voiesc să câştige avere şi onori, pe când statul nu este nicăieri altceva decât organizarea cea mai simplã posibilã a nevoilor omeneşti? Ce sunt aceste păpuşi care doresc a trăi fără muncă, fără ştiinţă, fără avere moştenită, cumulând câte trei, patru însărcinări publice dintre care n-ar putea să împlineascã nici pe una în deplină constiinţă”.
Ion Antonescu, 1 decembrie 1940 „Să nu uităm că istoria nu va uita pe vinovaţi; şi vinovaţi suntem cu toţii: unii, pentru că am tăcut; alţii, pentru că am greşit; cu toţii, pentru că am suportat”.