O casa din lemn, este o casa cu foarte multe beneficii. Lemnul este un izolator natural si este extrem de eficient atat pentru izolarea frigului dar si a caldurii. Acest lucru inseamna o economie semnificativa de energie, in comparatie cu locuintele realizate din piatra, beton sau caramida. Totodata lemnul este si un foarte bun izolator impotriva zgomotului, ceea ce confera unei locuinte din lemn o atmosfera calda, relaxanta si linistita.
Chiar daca o casa din lemn ofera numeroase avantaje, exista anumite pericole care pandesc la tot pasul.
- Pericolul de incendiu
Lemnul este un material organic, extrem de inflamabil. Pentru a evita o posibila tragedie este bine sa se apeleze la servicii de ignifugare..
Ignifugarea lemnului este un tratament cu ajutorul caruia lemnul este tratat cu substante ignifuge pentru a-i spori rezistenta in cazul in care este supus unei surse de foc. Tratamentul de ignifugare nu face lemnul sa fie complet imun la foc, dar ii poate incetini viteza de aprindere, de ardere, si izoleaza sursa focarului fara ca incendiul sa se propage in restul locuintei.
Operatiunea de ignifugare se realizeaza de catre firme autorizate si specializate in domeniul ignifugarii.
De asemenea, ignifugarea trebuie neaparat sa fie intretinuta. Ignifugarea nu se face doar o singura data, ci trebuie refacuta periodic. Perioada la care ignifugarea se va reface este stabilita intotdeauna de catre firma care a efectuat ultimul tratament de ignifugare. In cazul in care aveti nevoie de astfel de servicii puteti apela la ignifugare de la servicii-ignifugare.ro
- Mucegaiul
Fiind un material de natura organica, la suprafata sau in profunzimea sa pot aparea daunatori. Unul dintre acesti daunatori este mucegaiul. Mucegaiul este o ciuperca extrem de periculoasa care se dezvolta in special atunci cand umiditatea este ridicata. Este periculos si dauneaza sanatatii omului. Un alt dezavantaj este acela ca poate pune in pericol siguranta cladiri, si poate ataca lemnul din structura sa.
Mucegaiul dintr-o casa poate provoca boli grave ale sistemului respirator, alergii sau dezechilibre ale sistemului imunitar.
Pentru a tine la distanta acest inamic al lemnului, este important sa apelati la tratamentul lemnului. Tratamentul lemnului antimucegai este un procedeu prin care lemnul se trateaza cu substante speciale, impotriva fungilor care pot aparea pe suprafata acestuia.
- Cariile
Cariile de lemn afecteaza toate tipurile de lemn, in special lemnul de rasinoase si foioase. Umiditatea crescuta avantajeaza aparitia acestor mici gandacei, aparent inofensivi. Pentru a scapa de problema cariilor este important sa se apeleze la serviciile de ignifugare si la tratamentul lemnului anticarii oferite de catre o firma specializata in domeniu.
Ignifugarea este compusa dintr-o serie de procese:
- Curatarea, pregatirea si finisarea suprafetelor lemnoase
- Aplicarea primului strat de substante ignifuge
- Aplicarea celui de-al doilea strat de substante ignifuge, dupa 24 de ore de la aplicarea primului strat
Tratamentul lemnului impotriva cariilor se poate realiza abia dupa ce suprafetele lemnoase sunt curatate, pregatite si finisate. Aplicarea substantelor impotriva daunatorilor trebuie sa se faca abia dupa ce suprafata este perfect curata.
- Plosnitele
Plosnitele pot supravietui si se pot dezvolta oriunde, dar adora in special locuintele calduroase. Casele din lemn pot fi un mediu propice pentru dezvoltarea acestor daunatori.
Acesti paraziti se hranesc cu sangele uman, iar intepaturile lor pot provoca urticarii, senzatii de usturime sau pot transmite boli grave. Unele dintre bolile pe care plosnitele le pot transmite sunt: Hepatita B, Hepatita C, sau, in cel mai rau caz, virusul HIV SIDA.
Pentru a scapa de vizita acestor musafiri nepoftiti este indicat sa se apeleze la serviciile de dezinsectie facute de catre o firma specializata in domeniu.
Dezinsectia plosnitelor este o operatiune care se realizeaza in doua etape, cu ajutorul unor substante complet inofensive pentru oameni dar si pentru animalele de casa.
- Rozatoarele
Rozatoarele sunt cea mai veche problema a omenirii. Ele reprezinta un pericol imens, atat din punct de vedere al pagubelor pe care le produc, dar si din punctul de vedere al sanatatii.
Aceste mici mamifere au fost responsabile de transmiterea unora dintre cele mai periculoase si infricosatoare boli de-a lungul timpului: ciuma, turbare, antrax, rujet, toxiinfectii alimentare etc.
Solutia pentru aceasta problema sunt serviciile de deratizare a soarecilor si a sobolanilor. Operatiunea de deratizare poate fi facuta chiar de proprietari, dar pentru rezultate optime puteti apela la serviciile de deratizare ale unei firme specializate in domeniu.
O astfel de firma foloseste otravuri speciale, si anume rodenticide, cu ajutorul carora starpesc soarecii si sobolanii. Aceste otravuri pot fi sub forma de gaze toxice, sau momeli toxice (imbibate in otravuri). Momelile toxice sunt de regula hrana precum grau otravit, porumb otravit etc.
Pe langa aceasta metoda toxica, se mai poate aplica si metoda mecanica. Metoda mecanica este o metoda clasica. Pentru a prinde soarecii si sobolanii cu ajutorul acestei metode, se folosesc capcane clasice sau aparate moderne cu ultrasunete.
david a zis
Eu am folosit substantele de la Hexif…. Stati ca am gresit articolul.