Acţionarii SIF Moldova i-au ales pe Costel Ceocea, Horia Ciorcilă, Claudiu Liviu Doroş, Cătălin Jianu Dan Iancu şi Octavian Claudiu Radu ca membri ai board-ului societăţii pentru pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 5 aprilie 2021 şi pînă la data de 5 aprilie 2025, se arată într-un comunicat al societăţii.
Este practic un nou mandat acordat de acţionari actualului board, aceştia fiind de altfel şi singurii candidaţi la locurile din Consiliul SIF Moldova.
Claudiu Doroş, actualul director general al societăţii, va prelua şi funcţia de preşedinte, ce în prezent este deţinută de Costel Ceocea, iar directorul general adjunct Cătălin Iancu va deveni şi vicepreşedinte, funcţie ce acum este ocupată de Octavian Radu, conform deciziilor de astăzi ale board-ului.
De asemenea, administratorii au aprobat, pentru mandatul 2021-2025, funcţionarea a trei comitete consultative ale Consiliului, respectiv: Comitetul de audit, Comitetul de nominalizare – remunerare şi Comitetul de investiţii, comitet nou înfiinţat.
Fiecare comitet este compus din trei membri, respectiv administratorii neexecutivi Ceocea Costel, Ciorcilă Horia şi Radu Octavian Claudiu, având următoarea conducere: preşedintele Comitetului de audit – Radu Octavian Claudiu Radu; preşedintele Comitetului de nominalizare-remunerare – Costel Ceocea; preşedintele Comitetului de investiţii – Horia Ciorcilă.
„Preluarea responsabilităţilor fiecărei structuri sau persoane din conducere se va face începând cu dată avizării de către ASF a componenţei Consiliului de administraţie şi a conducerii executive”, se arată în raportul SIF Moldova.
Pe lângă alegerea membrilor Consilului, acţionarii au aprobat şi Politica de remunerare a conducătorilor societăţii. În cazul board-ului, remuneraţia lunară fixă a tuturor membrilor se încadrează în nivelul de 0,015% din valoarea activului total mediu al anului precedent, repartizată în mod egal, în timp ce pentru directori este de douăsprezece salarii medii tarifare pe societate, în cazul directorului general şi unsprezece salarii pentru cel adjunct, după cum se arată în materialele aferente AGOA.
De asemenea, există o componentă variabilă a remuneraţiei, în funcţie de atingerea obiectivelor de performanţă şi gestiunea prudenţială a riscurilor, precum şi un plan de beneficii, sub forma participării la rezultatul net, în numerar şi actiuni.
SIF Moldova trece printr-un proces de rebranding, la finele lunii octombrie a anului trecut acţionarii aprobând schimbarea denumirii din Societatea de Investiţii Financiare Moldova în Evergent Investments, modificare ce va intra în vigoare după avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară.
GOGU MOLDOVEANU a zis
Buna paine!Bravo!