Sub sloganul „Nu te lăsa păcălită!”, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) – Centrul Regional Bacău, specialiştii Centrului Regional Bacău în parteneriat cu DGASPC Bacău şi Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău s-au aflat zilele trecute în localităţile de pe “Valea Plângerii”, unde au desfăşurat activităţi de prevenire în rândul locuitorilor din comunele Motoşeni, Răchitoasa, Coloneşti şi Dealu Morii. La aceste activităţi au participat elevi, cadre didactice, reprezentanţii autorităţilor publice locale, dar şi specialişti din cadrul Asistenţei Sociale, psihologi, cadre medicale, părinţi.
“Au fost diseminate informaţiile legate de această campanile – spune comisarul de poliție Ion Munteanu, coordonatorul Centrului Regional Bacău, s-au distribuit materiale de prevenire – afişe, pliante, broşuri, tricouri, USB memory stik -, iar participanţi au urmărit cu mult interes spotul campaniei şi filmele documentare prin intermediul cărora au învăţat cum să fie în siguranţă în mediul online şi cum trebuie să se comporte, pentru a nu deveni victimele traficului de persoane”. Prezentările au fost urmate de dezbateri pe tema traficului de persoane prin exploatare sexuală şi au fost stabilite mijloacele prin care comunităţile locale, şcoala şi familia, pot interveni şi colabora pentru diminuarea acestor riscuri. De asemenea, au fost prezentate aspecte ce privesc linia Telverde 0800800678, gestionată de ANITP, pentru situaţii de risc.
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) – Centrul Regional Bacău implementează la nivel local, în perioada iunie – septembrie 2014, campania naţională de prevenire a traficului de persoane în vederea exploatării sexuale intitulată „Victimă a traficului de persoane poţi fi chiar TU!”. Grupul ţintă vizat de această campanie este format din tinerii cu vârste cuprinse între 14 – 25 de ani, dar şi publicul larg care interacţionează cu tinerii. Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este coordonator naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.
Lasă un răspuns