Ce a mai rămas din fabrica LETEA ar putea ajunge la compania DEDEMAN. Frații Pavăl au depus o ofertă pentru achiziționarea activelor imobiliare ale fabricii, aceasta fiind acceptată de lichidatorul Sierra Quadrant.
“În ședința de vineri a fost acceptată oferta depusă de compania Dedeman pentru activele imobiliare ale fabricii. Urmează procedura de supraofertare. Este un teren avantajos, deoarece este într-o zonă industrială, unde se pot obține autorizații ușor”, a declarat pentru Ziarul de Bacău Florin Dragomir, asociat coordonator al Sierra Quadrant.
Fabrica de hârtie „Letea“ din Bacău, înființată în urmă cu 140 de ani printr-o decizie a Guvernului Ion C. Brătianu, a fost timp de un secol cel mai mare furnizor de hârtie de ziar și produse de papetărie din țară. A trecut prin naționalizarea de după 1945, a cunoscut o retehnologizare masivă în anii comunismului, iar după Revoluție, în 2003, a fost privatizată, ajungând în posesia fostului primar Dumitru Sechelariu. În 2011, fabrica a intrat în faliment.
De trei ani, Sierra Quadrant, unul dintre principalii jucători din piața insolvenței din România, încearcă să vândă activele imobiliare ale fabricii. A fost un singur investitor interesat să preia întreaga afacere, însă în cele din urmă și acesta a renunțat, în condițiile în care tehnologia învechită și condițiile impuse de legislația de mediu cu privire la tehnologia utilizată, respectiv BAT ( best available technology), fără de care nu este eliberată autorizația de mediu, ar fi făcut afacerea o misiune imposibilă fără o investiție consistentă în retehnologizare.
DEDEMAN ar putea construi stadionul pe terenul fostei fabrici
Frații Pavăl sunt în căutarea unui teren pentru amenajarea unui stadion de fotbal. Inițial, discuțiile cu municipalitatea au vizat terenul unde s-a început construirea sălii polivalente, la ieșirea spre Onești. Stadionul urma să fie dat în folosință gratuită Primăriei Bacău. Acum, conform unor surse, cei de la DEDEMAN ar viza amenajarea stadionului pe terenul de circa 30 de hectare al fabricii Letea.
Kross a zis
Merge un muzeu in fabrica aia.
opinie a zis
Si Secheleariu a facut cam la fel , a dat la schimb terenuri detinute de Fabrica Letea si a luat in schimb terenuri in buricul Bacaului. Aceiasi Marie cu alta palarie dar mai subtila si slefuita.
ana a zis
esti invidios saracule?
Kross a zis
Cine vrea sa de la schimb si ce?Ca eu nu pot intelege .
silviu a zis
ce blesteme și-a atras sechelariu cu fabrica asta….vezi cum a murit.
Roberts a zis
Tot terenul din partes de jos, Izvoare / Milcov , terenul Este din cojile copacilor acoperite cu pamant. E cam teapa.
Pentru familia Sechelariu terenul Este BONUS Adevarat audience cu center sa plateasca impozitul la primarie.
Kross a zis
Doar nu se face agricultura.Ce daca sant coji de copac?
Dorin a zis
Bai romanasilor cum sunteti voi mai destepti si mai afaceristi decat fratii Paval, cum stiti voi ca au luat ei teapa cu terenul ala…doamne sunteti atat de prosti incat ma ingrozeste ideea ca s-au putea pe unii dintre voi chiar sa va cunosc, fiind orasul mic.
Dan a zis
Sunt multi carcotasi prin Bacau. Bine ca vir achizitiona acel teren. Poate vor scoate din mizeria de nedescris si din dezastru acea zona. Mult succes, Dedeman!
Andrei a zis
Ma uimește idiotenia asta de articol cu tentă politică. Oamenii sunt afaceriști și sunt buni la ceea ce fac. Dacă o să construiască stadion o sa faca pt ei, nici de cum sa îl doneze primăriei. Ce?primăria a donat ceva către dedeman ?Trezitiva fratilor. Dacă o să facă ceva fac pt ei sau sa scoată profit. Asa cum e normal într-o economie de piață. Visati numai mălai unii.