În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural de miercuri, 27 martie, s-au dezbătut planurile acțiune ale instituțiilor cu rol de control în siguranța alimentară a cetățenilor. Odată cu apropierea sărbătorilor pascale, reprezentanții celor trei instituții, Marin Buștuc – director adjunct la Direcția de Sănătate Publică, Gheorghiță Vlad – director la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Alin Năstasă – director la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Bacău, au arătat că instituțiile pe care le reprezintă vor lucra cu program prelungit și vor intensifica numărul controalelor, în special asupra produselor specifice acestei perioade, de la fermele de animale până la produsele cumpărate din magazine.
Produsele specifice sărbătorilor de Paște vândute de agenții comerciali vor fi verificate pentru a fi conforme de la termenele de garanție, la modul în care sunt împachetate și dacă sunt oferite suficiente detalii despre produs pe ambalaj. În cadrul ședinței, s-au mai adus în discuție scandalurile cărnii de cal și cel legat de aflatoxina din lapte. În județul Bacău au fost recoltate probe de la producătorii de lapte și niciuna nu a fost găsită contaminată. Și în cazul cărnii de vită, probele s-au dovedit în toate cazurile a fi de vită și nu de cal.
Reprezentanții inspectoratelor de ordine publică și cele de intervenți în situații de urgență vor mări efectivele de pază și ordine în perioada sărbătorilor în zonele în care au fost probleme în anii anteriori, dar și la unele biserici unde se creează aglomerații mari sau în jurul cărora au fost comise fapte de natură antisocială. (Ștefan POPA)
Lasă un răspuns