Locuitorii și turiștii stațiunii Slănic Moldova vor putea primi asistență medicală într-un centru medical cu dotări moderne, medici din diferite specialități medicale și medicină de familie în program de permanență. Investiția a fost inaugurată de soții Mihaela și Adrian Cotîrleț, în prezența autorităților locale și a invitaților din domeniul medical.
Joi, 17 septembrie, a fost deschis Centrul Medical din Slănic Moldova, o investiție privată a prof.univ. dr. Adrian Cotîrleț, managerul Spitalului Municipal de Urgență Moinești, și a dr. Mihaela Cotîrleț, care administrează clinica medicală MALP Moinești.
Centrul Medical este situat în fosta Vilă Banc Post, lângă Vila Rica.
În aceeași locație, funcționează deja Centrul de permanență cu 7 medici de familie, care are contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Investiția s-a extins cu Centrul Medical, unde își vor lucra 5 medici de medicină internă, nefrologie, psihiatrie, reumatologie, dietetică și boli de nutriție.
Prof. univ. dr. Adrian Cotîrleț:
„Acest centru medical privat este gândit într-o schemă mai amplă de reabilitare a stațiunii balneoclimaterice Slănic Moldova din punct de vedere medical. Mergem pe principiul ca acest climat deosebit al stațiunii și izvoarele seculare de aici să fie puse în valoare și medical. Adică cel care vine aici în stațiune să beneficieze întâi de un consult medical și apoi de recomandările terapeutice de rigoare.
Am deschis acum toate aceste cabinete, urmând ca un cabinet de balnefiziologie și o bază de tratament să funcționeze aici începând cu data de 1 octombrie 2020. Am vrut să aduc medicina de calitate și în Slănic, pentru că am și o obligație morală față de acest oraș-stațiune care acum două luni mi-a acordat titlul de Cetățean de Onoare. Am spus încă de atunci că voi revigora medical și această zonă, iar acum asta am făcut: promisiunea mea a devenit o certitudine.
Deja gândim un parteneriat și cu Universitatea de Medicină și Farmacie «Gr.T. Popa» Iași, cu Spitalul Clinic de Recuperare din Iași și, bineînțeles, cu Spitalul Municipal de Urgență Moinești, pentru asigurarea și de urgențe medico-chirurgicale.
Ne dorim, eventual, și un centru de studiu pentru a putea vorbi obiectiv de calitățile aerului și a apelor minerale de aici care sunt atestate și de Institutul Național în această direcție, pentru a pune cu adevărat în valoare această stațiune.”
„Toți vor pleca mulțumiți de la noi”
Dr. Mihaela Cotîrleț, clinica medicală MALP Moinești:
„Ideea acestul Centru Medical este în exclusivitate a soțului meu care de câte ori a venit în Slănic Moldova a spus că aici se simte ca acasă. E peisajul miric, sunt izvoarele, e aerul ozonat. Și s-a gândit că merită ca această stațiune să aibă și un astfel de centru, dar și un act medical de înaltă calitate. Asociem această activitate medicală cu frumusețea acestei zone, cu resursele ei naturale, pe care vrem să le valorificăm și din punct de vedere medical.
Ne adresăm și celor care vin în această stațiune, nu numai celor care locuiesc aici. De asistența medicală din acest centru vor beneficia inclusiv turiștii care vin aici la tratament. Medicii noștri o să recomande anumite tratamente, vor elibera rețete, îi vor ajuta pe pacienți să înțeleagă de ce boli suferă și, bineînțeles, le vor stabili anumite scheme în ceea ce le este indicat în afecțiunea lor, ori tratament fizio-terapic, ori apele minerale, ce regim igienico-dietetic să urmeze, de la ce izvor să bea apă. Toți vor pleca mulțumiți de la noi.”
Gheorghe Baciu, primarul orașului Slănic Moldova:
Aș îndrăzni să spun acum că asistența medicală din Slănic Moldova abia începe. De astăzi încolo vorbim de un proiect care sigur se va dezvolta prin acest centru mult dorit de noi, care se dorește a deveni un suport pentru tot ce înseamnă recuperare medicală care va utiliza apele minerale pe care le avem în explorare și sper ca alături de Tg. Ocna, de Moinești, cu tot ce oferă aceste zone, să fim din ce în ce mai atractivi.
Cei 7 medici de familie care vor lucra aici sunt Mihaela Cotîrleț, Dorel Raape, Valentina Turcan, Elena Stîngă, Nicoleta Nistor, Cosmina Slabu și Roxana Georgeta Adam.
În ambulatoriul de specialitate sunt dr. Mihai Husac, medic primar medicină internă, dr. Adelina Moței, medic specialist reumatologie, dr. Eliza Parpală, medic nefrolog, dr. Ciprian Neacșu, medic primar medicină de familie și specialist psihiatru, dr. Mădălin Ionuț Miron, medic nutriționist și dietetician.
Program de funcționare al centrului de permanență de la Slănic Moldova: de luni până vineri de la ora 15.00 până a doua zi la ora 08.00 și în zilele de weekend și sărbători legale 24 de ore din 24.
Blanaru Mariana a zis
Cum se procedează cu bilet de trimitere să mă programezi acest centru pentru tratament eventual sa mi dați un număr de telefon. Vă mulțumesc. Multă sănătate.