Trei societăți băcăuane au primit ajutor de la stat pentru a-și dezvolta afacerea și a crea locuri de muncă. Este vorba despre Electric Plus, Ama Fashion Line și Paulista Impex. La cele trei se adaugă Covrigăria Luca, care a primit un ajutor consistent pentru a crea locuri de muncă în Bacău și alte 5 județe.
24 din cele 38 de cereri de finanţare depuse de companii pentru a beneficia de ajutoare de stat în baza H.G. nr.332/2014 – care sprijină dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă – au fost admise pentru a primi bani, arată datele de la Ministerul de Finanţe.
Rezultatele au fost publicate la începutul acestei luni, iar procesul de selecţie se referă la cererile depuse în perioada 12-23 iunie. În total, 38 de companii au solicitat ajutoare de stat cu o valoare totală de 165 de milioane de lei, iar firmele îşi asumau crearea a 4.720 de locuri de muncă. Doar 24 de firme au primit însă fonduri de 90 de milioane de lei în total.
Aproape 400 de locuri de muncă
Din aceste firme, trei sunt din județul Bacău, iar covrigăria Luca a primit finanțare pentru a crea locuri de muncă și la noi în județ. Cel mai mare ajutor de la stat l-a primit Electric Plus, care produce termopane sub cunoscutul brand Barrier. Firma a primit 8,7 milioane de lei pentru a crea 198 de locuri de muncă în județ. Pe locul doi se situează Ama Fashion Line, producător local de textile și încălțăminte, care a primit 3,4 milioane de lei de la Ministerul finanțelor, pentru a crea 130 de locuri noi de muncă. Pe locul trei este firma Paulista Impex, care a primit doar 330 de mii de lei pentru crearea a 10 locuri de muncă. La acestea se adaugă covrigăria Luca, din București, care a primit un ajutor de 7,3 milioane de lei pentru dezvoltare și creare de locuri de muncă în Bacău și alte 5 județe.
Lumea a zis
Un lucru bun in prima faza este faptul ca si firme romanesti primesc ajutoare de la stat si nu numai cele straine. Problema este ca salariile oferite de acestea sunt o batai de jos la limita minimului pe economie aproape sclavagiste. Ar trebui ca sa fie reglementate si salariile angajatilor la acordarea acestor ajutoare. Firmele oricum angajau oameni si asa cu minimul de economie fiind in interesul lor pt productie. Comenzile sunt suficiente pt export dar am ajuns sa fim platiti mai prost ca chinezii.
MAFIA BUGETARA a zis
– total de acord cu comentariul de mai sus .