UPDATE 3: Institutul Naţional de Fizică a Pământului a revizuit cutremurul produs la ora 1.20 în zona Vrancea, de la 5,2 la o magnitudine de 5,4 pe scara Richter şi o adâncime de 97 de km.
Cutremurul s-a simţit și în Ucraina, Moldova, Bulgaria şi în vestul Turciei.
UPDATE 2: Potrivit datelor furnizate de Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut magnitudinea 5,2 în zona epicentrală Vrancea.
Cele mai mai puternice cutremure produse în România după Revoluţie sunt cele înregistrate pe 30 şi respectiv 31 mai 1990, cu magnitudini de 6,9 şi respectiv 6,4.
De la începutul anului 2016, au fost înregistrate șase cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 19 noiembrie, 25 septembrie, 14 august, 4 august, 1 martie şi 7 ianuarie, toate având epicentrul în zona seismică Vrancea.
UPDATE: Un cutremur cu magnitudinea de 5,5-5,8 grade s-a produs în noaptea de 27 spre 28 decembrie 2016, în regiunea Vrancea. Cutremurul a avut loc la ora 1:22 și a fost resimțit în Muntenia, Moldova și sudul Transilvaniei.
Miercuri dimineață, puțin după ora 1:15, a avut loc un cutremur de pământ, resimțit puternic și în Bacău.
Deocamdată, nu există raportări oficiale despre seism și nici despre eventualele pagube produse.
Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc pe 24 septembrie, la 2:10, în zona Vrancea, la 49 de kilometri de Focșani, la 100 km adâncime. A avut 5,6 grade.
De asemenea, un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade s-a produs sâmbătă, 17 decembrie 2016, tot în regiunea Vrancea.
Zyg a zis
Lasa ca vine unul mare. Istoria a aratat asta iar intervalul e 33-49 de ani.
mihai a zis
adica ce interval de 33 49 ani ? de cand pana cand ?
florea gheorghe a zis
Da sa simtit ff puternnic in zona satului Radeana . Loc. Stefan – cel – Mare .bc. Floreagheorghe306@ iahh. com.
florea gheorghe a zis
Į
Ion a zis
Suntem foarte pacatosi doamne iarta-ne
Jan+Pop+Delgado a zis
Sunt fenomene naturale, altii au parte de cutremure mult mai des, nu mai spun de magnitudine, in hile sunt cateva cutremure peste 7 grade Richter in fiecare an. Una peste alta, sa se teama cei care locuiesc in case ridicate in regie proprie, cu nerespectarea normelor legale care prevad necesitatea existentei unui proiect structural, a verificarii de catre structurist si semnarii fazelor determinante. Cand o sa cada casa peste vreun natarau de genul acesta, mi s-ar parea normal sa nu fie statul pus sa ii plateasca nici spitalizarea, nici reparatiile. Iar primarul care s-a facut ca nu vede sa fie arestat pentru omor calificat.