Au trecut aproape 3 ani de când se încearcă, fără succes, vânzarea clădirii de birouri a lui Corneliu Iacobov, ridicată lângă Hotelul Moldova. După mai multe încercări de vânzare prin licitație, lichidatorul firmei care deține imobilul încearcă vânzarea sa prin negociere directă, însă până acum nimeni nu s-a arătat interesat.
Din 2012, societatea Management Reorganizare Lichidare din Iași a scos la licitație clădirea de birouri din centrul Bacăului, pentru a recupera activele firmei Moldova Invest Office, controlată de Corneliu Iacobov, care a dat faliment. Inițial, clădirea care a început să fie construită în 2008, a fost evaluată la 11,9 milioane de lei. După mai multe încercări de a o vinde la licitație, prețul a tot scăzut, iar în 2013, lichidatorul judiciar din Iași a demarat procedurile de negociere directă, prețul fiind de 8,3 milioane de lei. Și în ziua de azi, anunțul de vânzare a clădirii se regăsește pe situri specializate, de genul OLX.ro. Prețul este același din 2013, iar reprezentanții MRL Iași au declarat, pentru Ziarul de Bacău, că există un plan de recuperare a datoriilor și în funcție de acesta se va modifica prețul de vânzare. Cu toate acestea, au recunoscut că nu prea au fost persoane interesate de imobil.
Clădirea de birouri construită lîngă Hotelul Moldova a ajuns la numai 78% stadiul de finalizare. Aceasta a fost începută printr-un proiect de extindere a hotelului și a crescut, un timp, vertiginos, pînă la momentul în care afacerile lui Corneliu Iacobov au intrat brusc în declin, odată cu arestarea omului de afaceri băcăuan și, ulterior, cu sentința de condamnare la închisoare cu executare pe timp de șapte ani.
Între timp, și Hotelul Moldova a fost închis. Corneliu Iacobov a declarat pentru presa centrală că a vândut jumătate din hotel către Dedeman, pentru doar 600 de mii de euro, deși avusese ofertă de 8 milioane de euro cu un an înainte. Afaceristul ar deține încă, conform propriilor declarații, 50% din acțiunile hotelului din centrul orașului. Este cel de-al doilea hotel pe care îl pierde Iacobov, după ce, în 2011, a fost obligat să vândă hotelul de VIP Scandinavia din Mamaia, cu patru milioane de euro, deoarece firma pe care o deținea a dat faliment. Mai mult, Iacobov și-a scos la vânzare și vila imensă pe care o deținea în Bacău cu 2,8 milioane de euro. Proprietatea avea 15.000 de metri pătrați, pe care se aflau vila, o piscină descoperită, teren de tenis cu nocturnă, arteziană, livadă, gradină de zarzavaturi, vița-de-vie etc.
toporas a zis
pai,la atat hotie in Romania si ataia excroci parlamentari in Bacau ,cine dracu sa cumpere,inchirieze cabd nu sunt locuri de munca iar orasul este mort in picioare datorita excrocilor din politica.
da-i foc ,cel mai indicat ,Bacau-ul are nevoie de o alta catedrala mai mare ca………………..
Mioara a zis
Sa-l vanda cand i l-oi cumpara eu, hotul si banditul, sa putrezeasca in puscarie.
Florin Petrea a zis
Trebuie adoptata o lege care sa suprataxeze si sa de-a termene de finalizare (restaurare) pt cladirile abandonate din centrul oraselor.
Daca nu pot sa le intretina (renoveze) sa fie facute licitatii daca au acumulat taxe la bugetul local.
Nu putem avea in centrul orasului un „centru al ruinelor” asta arata lipsa de implicare a primarului si neputinta acestuia de a schimba ceva. Nu s-au luat masuri dure pt a obliga proprietarii sa le transfere (vanda) altora ce au bani pt ca nu le este teama de nimic si nimeni nu-i arde la buzunar.
Enumar ruinile pt care primaria trebuia sa i-a demult masuri:
-Hotel Moldova cu anexa sa cladirea de otel
-Teatrul de animatie
-Hotel Central (linga TEATRUL Bacovia)
-Casa Vasile Alecsandri
Nimic facut in atatia ani, un oras care va ajunge ruina dupa aceasta conducere mediocra care se axeaza doar pe interesele personale.
observ a zis
” Corneliu Iacobov a declarat pentru presa centrală că a vândut jumătate din hotel către Dedeman, pentru doar 600 de mii de euro, deși avusese ofertă de 8 milioane de euro cu un an înainte. Afaceristul ar deține încă, conform propriilor declarații, 50% din acțiunile hotelului din centrul orașului. ” – minciuna, 80 la suta din actiunile sc MOLDOVA SA sunt in portofoliul SC ALBRAU SA Onesti, societate care a si inceput lucrarile de modernizare!