Comisia juridică a Camerei a respins, azi, proiectul legii parteneriatului civil, iniţiatorul Remus Cernea arătând că sunt 800.000 de persoane care trăiesc în astfel de relaţii, iar membrii comisiei şi reprezentanţii bisericii spunând că este o încercare de a submina familia tradiţională.
Membrii comisiei au respins în unanimitate acest proiect. Deputatul PSD Bacău Cosmin Necula a arătat că singura formulă acceptabilă este cea a relaţiilor între persoane cu sex diferit, iar copilul să trăiască în mediu familial”. Cosmin Necula a mai susținut că adoptarea acestui proiect ar duce la aglomerarea cadrului juridic. De asemenea, social-democratul s-a arătat convins, pe contul său de Facebok, de toleranța poporului român, care a ales ca Președinte un minoritar.
„Avem testamente, legate, contracte de fidejusiune și multe alte formule juridice prin care două persoane pot relaționa, pot să își confere drepturi, pot să își organizeze viața așa cum consideră, alături de partener. Dar nu putem să nu observăm că acest proiect de lege, al parteneriatul civil, crează posibilitatea ca relațiile între persoane de același sex să devină o stare de normalitate. Este clar că din punct de vedere practic orice societate sau orice popor dacă vrea să supraviețuiască istoriei va încuraja relațiile între persoane de sex diferit. De asemenea, este evident că din punct de vedere social și medical, un copil va crește sănatos psihic și moral într-un cuplu format dintr-un bărbat și o femeie”, a mai consemnat Necula.
Reprezentantul Bisericii Ortodoxe a spus că acest proiect este „o încercare de subminare a familiei tradiţionale şi încurajează căsătoriile între persoanele de acelaşi sex”. „Adoptarea acestui proiect va avea efecte negative în privinţa psihicului copiilor şi este un atentat la valorile familiilor”, a mai afirmat el, citat de Mediafax.
Propunerea legislativă prevede că parteneriatul civil este un contract încheiat, fără discriminare, între două persoane care decid să convieţuiască în baza afecţiunii, respectului şi sprijinului reciproc.
Influența capilor Bisericii nu e nouă, nu mai departe de finalul săptămânii trecute, reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au impus proprietarului unui imobil să-și schimbe fațada pe care un grup de artiști pictase un „Sfânt Gheorghe” care nu le-a plăcut. De asemenea, tot în urma presiunii preoțimii, masive finanțări de la bugetele central și locale merg spre satisfacerea nevoilor reprezentanților Bisericii Ortodoxe Române.
Lasă un răspuns