Reprezentantii in teritoriu ai partidelor aflate la Petere au procedat, ieri, 4 iunie, la numirea pe functii a celei mai numeroase garnituri de directori coordonatori dintr-o institutie bacauana a statului, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR). La ceremonie au venit prefectul Dorian Pocovnicu, presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, senatorul Catalin Mardare, deputatii Valerian Vreme si Vasile Gherasim, subprefectii si vicepresedintii Consiliului Judetean si altii.
Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Bacau are, de ieri, oficial, un nou director coordonator, Ioan Chiriac, si sase directori coordonatori adjuncti – Ghita Burlui (pe domeniul Implementare productie vegetala si animala, politici de piata, fond funciar), Maria Dimitriu (Economic), Stefan Talamba (Dezvoltare rurala), Neculai Asandei (Inspectii), Cezar Radescu (Unitatea fitosanitara), Vasile Trofin (Oficiul Judetean pentru Studii Pedologice si Agrochimie). Cu exceptia Mariei Dimitriu, toti membrii echipei de la DADR au mai ocupat fotolii de conducere in aceasta institutie, iar unii isi continua vechiul mandat. Ioan Chiriac a avut acest mandat si in perioada 1996 – 2000.
„Vom avea de traversat o perioada mai grea, in acest an – a spus prefectul Dorian Pocovnicu, cu aluzie la efectele crizei economice. Din fericire, o mare problema, seceta, pare a fi rezolvata partial, cu ploile care au cazut. Vad, in fiecare membru al echipei de la conducerea Directiei Agricole un specialist, deci o garantie a rezultatelor pe care le asteptam”.
La rindul sau, Ioan Chiriac a tinut sa reaminteasca experienta pe care o are la conducerea Directiei Agricole si a conturat trasaturile mediului in care isi va duce, in continuare, activitatea. „Revin intr-o perioada de criza economica – a spus noul director coordonator. Spatiul rural de care ne ocupam noi este un mediu de viata, unul social, cultural si un foarte important spatiu economic, care asigura pacea sociala. Dupa unele statistici, 24.000 de oameni mor, zilnic, de foame. Intr-un an, cifra se ridica la peste un milion. Este cel mai mare flagel pe care il are omenirea. Romania poate hrani usor, de pe zece milioane de hectare de teren arabil, circa 60 de milioane de oameni. Noi sintem, acum, in tara, 20 de milioane, dar aproape 70% din produsele importante le importam”. Ioan Chiriac a precizat ca la Bacau, din 185.000 de hectare de teren arabil, numai 19.000 sint in exploatatii comerciale, care produc pentru piata. Mai putin de 10% din total. „Iata de ce – a opinat directorul coordonator – este important pentru guvern sa faca politici bune pentru agricultura, parlamentarii legi bune, iar noi sa le punem in practica. Eu vin din zona fermierilor si nu fac parte din categoria celor care cred ca bunastarea vine de la stat. Ea vine din economia privata, singura zona in care se realizeaza valoare adaugata. De aceea, solicit colectivului Directiei Agricole, bugetari, sa ne folosim toata capacitatea si sa avem determinarea necesara pentru a pune aceste cunostinte in slujba agricultorilor. Si cred ca echipa cu care lucrez, asa cum o cunosc, va face ca rentabilitatea in agricultura judetului sa creasca”.
Foarte trist.De ce?deci numai 10%din terenul arabil este cutivat,iar directia asta agricola a judetului are mai multi directori decat erau inainte de 89.FELICITARI .TREABA MERGE BINE.DIN CAUZA ACEASTA,CAND MERGEM PRIN TARILE OCCIDENTALE(SI CEI CINSTITI SI CORECTI)SUNTEM SCUIPATI DE TOTI.TREBURILE MERG EXCELENT,NOI CU DRAG MUNCIM.Sa vad domnul GICA CONTRA,ce critic va fi aici?haiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii vadimmmmmmmmmmmmmmm.hai sa punem lucrurile la punct.
Corect!
Este loc de inca doi directori- unul al soferilor si altul al femeilor de servici.