Dacă pentru elevi anul școlar debutează pe 16 septembrie, pentru cadrele didactice acesta a început deja cu prima zi a lunii în curs, dată care a coincis și cu modificări la nivelul conducerii a circa treizeci de unități școlare, dintre care șapte în municipiul Bacău. Astfel, după „predările de ștafetă” de la Colegiile Naționale „Vasile Alecsandri” și „Ferdinand I”, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Bacău au anunțat oficial schimbări de conduceri și la Școlile nr. 10 și „Mihail Sadoveanu”, la Colegiul „Grigore Antipa”, Colegiul Economic „Ion Ghica” și la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”.
Concret, la Colegiul Național „Ferdinand I”, în urma demisiei fostului director, profesor Gigliola Ceunaș, a fost numită director prof. Mirela Berza, iar pentru postul de director adjunct s-a emis decizie pentru prof. Otilia Iftimescu.
În ceea privește conducerea Colegiului „Vasile Alecsandri”, aceasta a fost preluată, în urma ieșirii la pensie a prof. Vasile Cautiș, de prof. Liliana Aflorei, iar postul de director adjunct a fost ocupat de prof. Loredana Elena Ghelasă.
La Școala nr. 10 Bacău, funcția de director a fost preluată de prof. Luminița Boca, în locul prof. Nicoleta Neagu, în timp ce la la Școala „Mihail Sadoveanu” postul de director este ocupat în noul an școlar de prof. Lora Maria Vrajotis. La Colegiul „Grigore Antipa” scaunul de director a fost ocupat de prof. Iulian Vrânceanu, în timp ce la Colegiul Economic „Ion Ghica”, fostul director, prof. Dana Enache, a trecut pe postul de director adjunct, fotoliul de director plin fiind ocupat de prof. Ovidiu Cojocaru.
Schimbări de conduceri au fost anunțate, la nivelul adjuncților, și la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” și de asemenea, s-au înlocuit, prin decizie, directorii a circa 20 de școli din mediul rural băcăuan. În mare parte, modificările au avut loc în contextul ieșirii la pensie a unor cadre didactice, a retragerii la cerere din funcția ocupată sau a solicitărilor de detașare în alte unități de învățământ, posturile rămânând astfel, vacante.
Neoficial, se pare că, în mediul rural cel puțin, motivele schimbărilor ar fi avut la bază și slabele performanțe obținute de elevii care au urmat cursurile acestora în anii școlari trecuți.
Mădălina ROTARU
avram antonescu a zis
Dupa cum vedem in mediul rural au fost schimbari de nevoie. Adica unul la pensie, altul detasat deci interesul persoanei in cauza. Ceea ce nu vede maria sa conducerea ISJ Bc. e faptul ca in rural sunt numite 8o la suta numai tentative de profesori, fufe politruce si tot felul de tate care sunt pline de ifose si fara a avea ceva cu corpul didactic. Toate hahalerele si fufele politruce au ajuns director dar in fond au ca obiect birfa, grandomania si cine sunt eu in fata mea.Trebuia asanata prostia cu mediul rural taoate hahalerele ori sunt curvetele primarului, ori dau cu ciocul ori sunt slugile lor.Sunt citeva specimene si monumente ale prostiei in 2 comune pe Valea Zeletinului din care una e femeia mascul numita politruca director de Dealu Morii. Ce bine ii statea acestei pachiderme sefa sau ma rog musai direktor undeva la o crama.
geo popa a zis
Nu-mi vine sa cred !!!!!!! D-na Neagu nu mai e directoare la Scoala 10 ????? Nu se poate…..Cum ea carea vea tarife fixate: 100 € transferul la scoala dansei (Scoala 10 era identificata cu persoana ei),1000 € era taxa pentru pastrarea postului de educatoare etc.etc. ….”micile” cadouri nu intra in discutii (erau bani de tigari).Sunt socat……!!!!!!!
Diana a zis
cea care si-a dat demisia,de ce si-a dat-o oare?tot tarife din acelea?