Consiliul Județean începe modernizarea celor trei drumuri județene care au dus greul transporturilor de mare gabarit din jurul municipiului Bacău. Sarcina acestora urmează să fie preluată în mare parte de Centura Bacăului, aflată la aproape jumătate stadiu de execuție. Pentru DJ 119 – Nicolae Bălcescu – Faraoani, contractul de proiectare și execuție a fost semnat luni, 2 martie, la sediul Consiliului Județean Bacău.
Au participat Sorin Brasoveanu, președintele CJ, europarlamentarul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău, și deputatul Lucian Sova, președintele executiv al PSD Bacău și fost ministru al Transporturilor.
Contractul a fost atribuit prin licitație societății Construcții Generale Moldova. Termenul de proiectare și obținere a autorizațiilor este de 4 luni, iar execuția este estimată la circa 6 luni. Valoarea lucrărilor este de 4,2 milioane de lei, sumă asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean Bacău.
Președintele Sorin Brașoveanu a precizat că este vorba despre 2 km de drum de balast ce vor fi modernizați. „Acest drum este paralel cu E85 și face legătura cu Centura Bacăului și viitoarea autostradă A13, Bacău – Brașov. Locuitorii din zonă fac naveta la Bacău și acest drum este o alternativă la E85”, a declarat Brașoveanu.
„Prefectul PNL al Bacăului nu poate muta doi plopi din calea centurii!”
Eurodeputatul Dragoș Benea a vorbit despre momentul ales pentru modernizarea DJ 119: „Mă bucur că un drum județean complementar cu șoseaua de centură a Bacăului va fi modernizat în acest an. După Nicolae Bălcescu – Faraoani, vor urma și Nicolae Bălcescu – Sărata și drumul județean spre Letea Veche. Aceste drumuri n-au fost modernizate în anii trecuți, pentru că am fi riscat ca ele să fie astăzi distruse, în contextul gabaritului ridicat al vehiculelor care lucrează la centură și care circulă pe respectivele drumuri județene”.
Tot azi, Consiliul Județean Bacău a emis și ultima autorizație de construire privind centura Bacăului, document necesar pentru relocarea a doi stâlpi de înaltă tensiune care se intersectează cu coridorul centurii. „Prefectul PNL al Bacăului nu poate muta doi plopi din calea centurii, care blochează lucrările de două-trei luni. CJ mută doi stâlpi de înaltă tensiune; prefectul nu poate muta doi plopi singuratici, deși autoritățile de mediu sunt în subordinea sa”, a ironizat Benea activitatea noului prefect, Liviu Miroșeanu, provenit din PNL.
„Din perspectiva CJ, toate obiectivele au fost îndeplinite”
Deputatul Lucian Șova, fost ministru al Transporturilor a semnalat că se împlinește un an de la momentul la care a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru Centura Bacăului.
„Avansul lucrărilor a fost susținut serios de administrația PSD, astfel încât toate barierele administrative să fie îndepărtate. Chem PNL să se implice în problemele legate de blocarea lucrărilor pe sectorul în care se află plopii. Romsilva și Prefectura să îndepărteze această barieră administrativă!”, a spus Șova. În opinia sa, din perspectiva CJ și a PSD, toate obiectivele au fost îndeplinite, odată obținut ultima autorizație, se poate finaliza podul de peste linia de cale ferată din Sud-Est.
„Doar Guvernul PNL are datorii financiare, legale și organizatorice”, a spus deputatul Șova. El l-a criticat pe prefectul liberal pentru că nu organizează întâlniri ale grupului tehnic pentru rezolvarea efectivă a problemelor, ci se mulțumește să-și facă fotografii pentru Facebook.
oana a zis
Super tare! Taietorii de lemne au un drum de asfalt asigurat. Pot taia in voie. Padurile din zona aceea sunt decimate! De azi au si asfalt. Alt scop nu vad, era mai importanta varianta Sarata.
eu a zis
draga hastag oana…te-ai uitat pe harta? ai habar care a fost logica?macar ai permis? ai debitat o prostie si ai postat-o…esti doar o macanitoare parerista
romica a zis
si care ar fi logica? Poate ne luminezi. Eu locuiesc in Valea Mare si ca sa ajung in oras trebuie sa merg prin Balcescu? Pai aglomeratia este din Balcescu! Te rog, arata-ne calea
Razvan a zis
Hai ca i penibil, unde sunt acei plopi? Va dau eu aviz.
costy a zis
Eu ma sacrific si ma ofer sa-i tai, fara aviz. La cat se taie in Romania, inclusiv din parcuri naturale din specii protejate, ce mi-s doi plopi mai putin?! Promit sa pun 20 de lastari ceva mai departe, poate se prind macar vreo 4, deci le-ajut si specia.
Idem pentru alea 20 de broaste , le iau in portbagaj si le duc la mare, pe langa insula. Imi vor fi vesnic recunoscatoare. Vor da si ele o nota aparte insulei, oracaind seara pana tarziu.
Iar mult prea asteptata si necesara sosea de centura se va construi mai departe in acelasi ritm ca si anul trecut!
Win-win!
romica a zis
Doamna, dar gaze se pot aduce la Faraoani? Ca teava ar fi