Doar doi băcăuani, din 33 de candidați, au fost declarați admiși în barou. Printre candidați, a fost și o fostă primăriță, actual consilier local, care a fost respinsă.
Noutatea principală a acestui examen a fost că s-a desfășurat în mod unitar, la București, în cadrul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA).
Examenul a fost un test-grilă cu 100 de întrebări din cinci materii – organizarea și exercitarea profesiei de avocat, drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal. La fiecare dintre acestea, candidații ar fi trebuit să răspundă corect la măcar zece întrebări și să dea, în total, măcar 70 de răspunsuri corecte.
Din Bacău, au fost declarați admiși Elena Daniela Bărbuță (absolventă la Universitatea „George Bacovia”) și Dragoș Vlad Sofranca, care au trecut pragul celor 77 de puncte.
Printre cei 31 de candidați respinși, se află și Mihaela Geaboc Bădic, fostă primăriță în Helegiu și actual consilier local la Onești. Ea a luat doar 44 de puncte (13 puncte la organizarea și exercitarea profesiei de avocat, 7 la drept civil, 6 la drept procesual civil, 12 la drept penal și 6 la drept procesual penal).
Toate rezultatele se găsesc aici.
Nick a zis
Sigur, alta era povestea dacă onor concursul se ținea la Bacău și dacă ar fi fost susținută în continuare de „Nenea” (știe ea care) de la PNL…
Nicolae a zis
Asa estem trebuia mentinut examenul unic pe tara, si „fauna” de astazi, nu mai exista, cand „concursul” se tinea la sediul baroului respectiv. Ehe, o tempora, o moris…
Nicolae a zis
Eu am intrat de prima data, la concursul pe tara, dar…am intrat la facultate a treia oara, cu o concurenta de 25/loc. Nui asa ca exista o diferenta fata de cel care DOAR preda dosarul si devine „student”?
Claudiu a zis
O diploma fantoma de la Spiru-Haret e buna eventual pentru fraudarea unui salariu mai mare de bugetar.
Pentru un examen veritabil de intrare in bransa profesionala trebuie urmata o facultate mai serioasa.
George a zis
Cu burta pe carte, băieți!