S-au înregistrat primele două sesizări la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău privind activitatea cadrelor didactice la orele online. Este vorba despre doi profesori, unul de engleză şi altul de religie, de la o şcoală din municipiul Bacău, la adresa cărora doi părinţi au depus sesizare la inspectorat că doar trimit fişe pentru rezolvarea lor şi nu se conectează cu elevii.
„Noi am transmis conducerii unităţii de învăţământ cele două sesizări spre soluţionare, întrucât doar şcoala, împreună cu Consiliul de Administraţie pot decide sancţiuni. Însă, vreau să precizez, cadrele didactice făceau ore doar în modul asincron, adică prin intermediul acestor fişe de lucru pe care le transmiteau, ceea ce este prevăzut de metodologie. După o discuţie cu profesorii în cauză, situaţia a fost soluţionată, fără alte sancţiuni, adică ei s-au conectat şi cu elevii”, a precizat inspectorul şcolar general, prof.Ida Vlad.
Orele se pot ține sincron, asincron sau mixt
Cadrele didactice pot face ore asincron, adică trasmiţând fişe de lucru, sincron, conectându-se în timp real cu elevii, la ore, şi mixt, adică prin cele două modalităţi.
„În vederea limitării sesizărilor, inspectorii şcolari au desfăşurat activităţi de consiliere a cadrelor didactice şi monitorizare a activităţilor online desfăşurate de către acestea. Inspectorii au urmărit în mod special desfăşurarea activităţilor didactice pe platforme digitale educaţionale gratuite şi utilizarea materialelor didactice auxiliare”, a mai spus inspectorul şcolar general.
În municipiul Bacău, cursurile se desfăşoară online din 9 octombrie, iar în judeţ unităţile de învăţământ au trecut în scenariul de predare exclusiv online o lună mai târziu.
Iulia a zis
Profesorii si educatorii trimit in aceasta perioada nenumarate tele elevilor si prescolarilor, doar pentru a arata cat de mult isi fac ei treaba, doar pentru a fi „vazuti”.
La gradinita, abia faceau oun desen sau un modelaj sau invatau o poezie de 4 versuri, iar acasa, li se trimit fise peste fise.
Lumi a zis
Nu generalizați!
vlad tepes a zis
Ati dat de greu, stimati parinti?Asa vedeti ce fain e sa fii cadru didactic!Succesuri!
Bacauan a zis
Da, „succesuri”, e mai ușor acum sa fii dascal cand fiecare elev are propriul lui asistent educational, nu?Sa tot fii educator/invatator acum…
Lumi a zis
Băcăuanule, nu toți elevii au „asistenți personali”!Nu mai bate câmpii și nu mai ataca profesorii!Probabil ai multe frustrări personale, dar rezolvă-le în cadru intim, nu implica pe toată lumea!E greu pentru toți cei implicați în procesul de învățământ, dar tu n-ai de unde să știi!Chiulangii și repetenții nu empatizează cu cei care vor să învețe și nici cu cei care încearcă să fie profesori în aceste vremuri!
Bacauan a zis
Am fost olimpic, premiant 12 clase de învățământ preuniversitar si bursier 4 ani de facultate, la zi, la stat. Uita-te in oglinda atunci când acuzi pe alții de frustrari. Pe vremea mea dascălii erau recrutați din vârful promoțiilor. Afisarea realității nu e frustrare, e realism. Succes la pregătire!
Iulia a zis
Nu e vorba de ” dat de greu stimabile”, este vorba despre faptul ca la gradinita, de exemplu, nu faceau nimic inedit, nicio activitate extraordinara, dar de cand cu scoala online, li se dau copiilor de grupa mica sa deseneze ulcioare romanesti si sa construiasca un sistem solar la grupa mare. Aceste activitati ludice, creative nu se faceau niciodata cand mergeau copiii zi de zi, in mod normal.
Se mai da si de lucru suplimentar, la gradinita.
Stai si te intrebi, daca sunt teme pentru parinti sau pentru copiii.
Se posteaza activitati, luate de pe diverse siteuri, de fatada, sa vada ditectorul sau inspectorul.
Asta e problema.
Lee a zis
Foarte bine punctat! Si salariile sunt la fel ca ale celor care muncesc live cu elevii pt Bac
Nela a zis
Scoala online nu e scoala, statul arunca banii pe fereastra…ma rog, e un stat bogat care isi permite si alte arogante, salarii si pensii speciale, prime, bonusuri..
Zana a zis
Pentru Iulia: daca aveti copil la gr mica cum sa ziceti ca atunci cand mergeau fizic nu faceau. Pai ati prins primele 2-3 sapt de colectivitate
IULIA a zis
Zana, dumneavoastra ati citit comentariul si ati reusit sa sesizati mesajul? Ideea principala, ca la scoala daca vreti, cat erau la gradinita zi de zi nu faceau mai nimic, activitati mediocre si simple, ca mai apoi, de cand a inceput scoala online, copilului sa i se dea nenumarate activitati de facut, ba mai mult, si lucru suplimentar.
Sper ca acum ati inteles, daca nu, va rog sa recititi. Si, daca va inteteseaza, sunt si eu cadru didactic, dar nu mi-am permisca la ora fizica sa nu fac mare lucru, iar in aceasta perioada sa dau copiilor sa faca luna si stele ca tema, la propriu si la figurat.
Asa suntem noi romanii, cand nu ne vede nimeni, nu facem nimic, iar cand suntem controlati, ne dam peste cap sa aratam ce oameni de seama suntem.
un cetatean a zis
Oameni buni fara cursuri la clasa,depunand toate eforturile pentru reducerea riscurilor , vom avea pe constiinta educatia sau lipsurile a milioane de copii si tineri !!! DESCHIDETI SCOLILE !!! De nu vrem sa fim o natie de indobitociti !!!!
DORINA a zis
In Canada scolile sunt deschise ,cu toate ca si aici sunt destule cazuri de covid.Fiica mea a stat doar doua saptamani acasa,din cauza ca gasise un copil bolnav de covid de la clasa ei.Si dansa a facut ore online si nu s-a mai plans nici un profesor ca-i asa de greu.
Lumi a zis
Unii părinți se plâng, nu profesorii!