– presedintele CJ Bacau, Dragos Benea, a depus la OSIM cerere de inregistrare a marcii „13 Legende” – demersul a fost facut in nume propriu, pe persoana Dragos Benea, si nu pe numele institutiei Consiliului Judetean, desi putea face acest lucru, mai ales ca intreg proiectul este platit din bani publici – dreptul de marca ii da posibilitatea lui Benea sa faca apoi ce vrea cu ea, sa obtina beneficii in nume personal – pentru proiect s-au pus la bataie 10 miliarde de lei vechi, din care s-au cheltuit jumatate, iar „legendele” zac in sertar
Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau, vrea sa devina proprietarul celor „13 Legende”. Si nu oricum, ci in calitate de persoana fizica, si nu de reprezentant al institutiei pe care o conduce. Mai precis, Benea a depus la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) o cerere pentru a deveni proprietarul marcii „13 Legende”. Numai ca demersul l-a facut in nume personal, si nu in al institutiei. Astfel, solicitarea s-a facut pe numele Benea Dragos, domiciliat pe Calea Moldovei 2B, Bacau, exact domiciliul presedintelui, si nici de cum adresa Palatului Adminsitrativ, acolo unde este sediul Consiliului Judetean. Cererea, insa, nu a fost avizata pozitiv. In cazul in care Benea ar fi devenit proprietarul marcii, atunci el ar fi avut drepturi depline asupra numelui, putind sa il foloseasca dupa bunul lui plac si in conditiile fixate de el, desi proiectul a fost finantat din bani de la contribuabilii din judet.
Benea isi aminteste vag de OSIM
Cererea la OSIM a fost inregistrata de presedintele CJ Bacau exact in aceeasi perioada in care cerea dreptul de marca si pe „Mindru ca sint bacauan”, sloganul lui din campania electorala. De altfel, este stiut ca proiectul „13 Legende” a fost mediatizat la maximum in vara anului trecut, in campania electorala, Dragos Benea prezentindu-l ca pe o mare realizare la toate televiziunile nationale. Acum, presedintele isi aminteste vag despre initiativa de a inregistra marca „13 Legende” pe numele lui. „Cred ca am depus ceva, dar nu imi mai amintesc… Oricum, stiu ca de atunci am anuntat ca vom inregistra marca”, a spus presedintele CJ Bacau. La scurt timp, vidul de memorie s-a evaporat. „Nu puteam semna eu, ca presedinte, pentru ca persoana face cererea! De aceea si apare domiciliul pe Calea Moldovei. Am facut demersurile pentru Consiliul Judetean si nu am intentionat sa folosesc marca in folos personal. Noi sintem vremelnici pe aceste functii”, a incercat sa dreaga busuiocul Benea.
Marca este a Consiliului, nu a lui Benea
In judetul Bacau exista un birou al OSIM, care preia actele, ofera informatii celor interesati si trimite dosarele la Bucuresti. Acesta functioneaza pe linga Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Bacau. „Avem o extensie a OSIM, un centru regional. O marca poate fi inregistrata de oricine, persoana fizica, juridica, patronate sau institutii. Si noi, Camera de Comet, avem inregistrate multe marci care sint prezentate la expozitii. Cel care are marca este proprietarul ei si o poate valorifica dupa cum crede. Daca altcineva o foloseste se poate adresa instantei si cistiga procesul fara drept de apel”, ne-a declarat Mihai Tulbure, director general adjunct la CCIA Bacau.
Stefan Popa, seful Centrului regional pentru promovarea si protectia proprietatii industriale, asa cum se numeste extensia OSIM in Bacau, spune si el ca „pina la obtinerea unei marci se scurg cam noua luni. Certificatul eliberat de OSIM este valabil 10 ani. Cind persoana nu mai este interesata de marca o radiaza (asa cum este stadiul celei ce vizeaza „13 Legende”, n.r.)”.
5 miliarde, pentru imaginea presedintelui
Proiectul „13 Legende”, prin care imaginea judetului nostru ar fi fost promovata cu ajutorul personalitatilor plecate de aici, a avut un buget de 10 miliarde de lei vechi. Din acesta, in 2008, an electoral, s-au cheltuit nu mai putin de jumatate. Trei miliarde de lei a costat un sondaj de opinie prin judet, adica valoarea unui sondaj comandat la nivel national. Acum, proiectul zace in sertar, pentru ca, in acest an, din motive de criza si austeritate, de la bugetul judetului nu i s-a mai alocat un leu. Poate ca tocmai pentru ca este constient de vremelnicia functiei, Dragos Benea a incercat sa obtina marca legendelor. Sau poate pentru ca dorea sa isi usureze drumul spre a 14-a legenda.
crina a zis
oare de ce nu-si pune un mash mare pe cladirea din centru, ca doar nu-l costa nimic-parca si cladirea e „inregistrata”pe numele lui, daca tot sint ale lui si legendele?
Jenat von Bako a zis
„nici de cum” se scrie legat, claudiu taica…
Anonim a zis
vrea omul sa-si breveteze inventia cu care si-a finantat campania electorala?! DNA-ul s-a sesizat ca doar basescu promitea tepe!!! sa fi inteles eu gresit , sa fi fost tunuri in loc de tepe?!!
daniel a zis
vinseaza sa ajunga si el primar al bacaului…….sa refaca clanul cu fratii sechelariu si iacobob……………firma de constrcutii a lu sergiu sechelariu se chinuie de cativa ani sa termine catedrala dar mai mult fura decat sa faca…..
... a zis
vin lupii tineri, mai hoti decat predecesorii! Oare benea plateste la Rombet, alias costica rusu, ridicarea mastodontului de langa catedrala sau foloseste reteta lui nastase patru case cu sergiu sechelariu?! Ce mica e lumea, abia astept ziua in care costica o sa-l toarne pe benea ca nu i-a platit betoanele. apropo, oare se factureazea ceva pe acolo? ALO, DNA-ule, ai auzit ceva?
gogu a zis
ar trebui sa va interesati mai bine si o sa aveti O MARE SURPRIZA stiti cine era alaturi de Benea ca titular al marcii
– NICOLETA BICHESCU-o stiti asa-i?
Macar spuneti tot pana la capat