Asociația Door 2 Outdoor, alături de Via Bacovia, a organizat sâmbătă, 24 mai 2025, o drumeție tematică în zona colinară comunei Faraoani, eveniment intitiulat D.I.A. # 3 (Descoperim împreună Aventura) la care au participat 80 de persoane inclusiv din alte județe.
Scopul drumeției a fost promovarea zonei Bacăului și încurajarea adoptării unui stil de viață activ, cu beneficii pentru sănătate, pe un traseu cu o lungime de 9 kilometri în 5 ore.
Pe lângă activitatea fizică propriu-zisă, participanții au primit informații despre obiectivele din zonă, istoria locului, reguli de siguranță în parcurgerea traseelor de drumeție, floră și faună locală, etc.
Buna desfășurare a activității a fost asigurată de către ghizii montani ai asociației Door2Outdoor și de către Iulian Vasilică (vimp.ro), mozaicul vârstelor participanților fiind asigurat de copii mai mici de doi ani până la adulți cu vârsta de 60-70 de ani.
Desi prognoza nu a fost cea mai bună, vremea a ținut cu participanții, ploaia venind atunci când activitățile erau finalizate.
Principalele obiective ale traseului au fost – Capela Sfinților Împărați Constantin și Elena – 1888 – care este un frumos punct de belvedere asupra bazinului Șiretului și a satelor dimprejur, Vârful Cărunta – 717 m, capela Ciciola – aflată țn poiana cu același nume, un frumos loc de pelerinaj, relaxare si reculegere, Biserica Sf. Mihail din Faraoani, beciurile de la Gărâga, locuri de refugiu din calea năvălitorilor, care au aspect de galerii subterane.
Totodată, ghidul nostru local, Farcaș Felicitas, le-a prezentat drumeților impresionanta și prea puțin cunoscuta istorie a locurilor și tradițiilor locale.
Participanții au plecat acasa cu produse locale apreciate.
Bacăul are oportunități pentru drumeții și mișcare în aer liber și evenimente dedicate persoanelor care vor să se recreeze pe diverse trasee din județ, însă există prea puține activități care să se adreseze familiilor cu copii, persoanelor vârstnice sau cu dizabilități.
Membrii Asociației Door2Outdoor organizează de peste 20 ani activități montane, tabere si educație outdoor!
Scopul este de a facilita accesul membrilor comunității de toate vârstele,precum si a persoanelor cu dizabilități la oportunitățile de dezvoltare oferite de către mediul înconjurător, prin promovarea și desfășurarea de activități educative. (sursa: comunicat de presă)
Lasă un răspuns