Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Maior Constantin Ene” al Județului Bacău (ISUJ) sprijină programul „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, derulat de Ministerul Educaţiei Naționale prin intermediul Inspectoratului Școlar al Județului Bacău, în perioada 7-11 aprilie 2014.
Această perioadă va fi dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare, scopul acestui program fiind implicarea tuturor copiilor preșcolari sau elevi și a cadrelor didactice în activități care să pună în valoare talentele și capacităţile în diferite domenii. „«Școala altfel» – spune lt. Andrei Grecu, ofițer de relații publice al unității – constituie un bun prilej pentru ISUJ Bacău de a prezenta atât copiilor, cât și cadrelor didactice aspecte importante legate de activități derulate de instituție și de a-i familiariza cu rolul și principalele atribuții ale Inspectoratului. În acest scop, la ISUJ Bacău se va organiza «Ziua Porților Deschise», ocazie cu care vor fi derulate activități practice de educare și instruire a celor mici, în scopul prevenirii situațiilor de urgență, precum și de limitare și înlăturare a efectelor produse de acestea. 14 unități de învăţământ din județul Bacău și-au anunțat dorinţa de a vizita instituţia noastră”.
Cei prezenți vor avea parte de prezentări privind tehnica de intervenție din dotarea salvatorilor militari și de exerciții demonstrative de stingere a unui incendiu, de salvare a unei victime aflată la înălțime și de acordare a primului ajutor.
Tot în cadrul programului național „Școala altfel”, pompierii militari se vor deplasa la 13 unități școlare din județ, în scopul asigurării pregătirii tuturor copiilor preșcolari sau elevi și a cadrelor didactice pentru formarea unui comportament adecvat în situații de urgență. Toţi copiii vor primi pliante și fluturași privind regulile de comportare în momentul producerii unor situaţii de urgență, dar și materiale de informare preventivă realizate în cadrul campaniei naționale „R.I.S.C. – Siguranța nu e un joc de noroc”.
„Activitățile dedicate copiilor vor continua pe tot parcursul anului, pornind de la nevoia formării unor deprinderi elementare, din primii ani de viață, pentru adoptarea unui comportament corespunzător în fața pericolelor, dar mai ales pentru însușirea regulilor și măsurilor ce trebuie respectate pentru prevenirea producerii unor situații de urgență” – mai spune lt. Grecu.
Lasă un răspuns