În cadrul vizitei oficiale în Israel, prim ministrul Ludovic Orban s-a întâlnit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. In cadrul vizitei, delegației României i-au fost prezentate tehnologii avansate din domeniul apărării ale Elbit Systems, inclusiv UAS-ul (sistemul aerian fără pilot/drona) Hermes 450.
Producătorul Elbit Systems a anunțat că va deschide o linie de asamblare de drone în România după ce în luna mai, Avioane Craiova, Romaero și Elbit Systems au semnat un memorandum de colaborare pentru a produce drone.
Părțile componente ale dronelor ar fi produse la Elmet Bacău (subsidiare Elbit Systems în România) și asamblate în totalitate în România.
De precizat că Elbit Systems are deja patru capacități de producție în România: Simultec (Măgurele) – Produce simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, dezvoltă programe software și integrare hardware. A/E Electronics (Bacău) – Produce și testează subansamble electronice, cu destinație militară și civilă. Elmet (Bacău) – Produce sisteme și subsisteme electromecanice , printre care drone și turele cu echipaj și telecomandate (12,7mm/25mm/30mm) și Elmet Măgurele – Unitate de producție pentru sisteme terestre care va funcționa ca centru de producție și integrare pentru turelele și stațiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar și ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte țări.
Elbit Systems operează în România de 27 de ani, fiind un furnizor tradițional al Ministerului Apărării Naționale, în strânsă colaborare cu companii din industria locală către care a facut transfer de tehnologie.
Elbit Systems a participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a armatei române: pentru forțele aeriene – (MIG-21 Lancer, PUMA-Socat, IAR-99 Șoim, EW-C130), pentru forțele terestre (LAROM, Pirahna), pentru forțele navale (Puma-Naval și simulatoare navale), etc.
In anul 2020, Avioane Craiova, Romaero si Elbit Systems au semnat un memorandum de colaborare pentru a produce drone in Romania.
Cele patru fabrici, în care muncesc sute de ingineri, generează anual o cifră de afaceri cumulată de zeci de milioane de dolari, majoritatea contractelor fiind destinate exportului.
Lasă un răspuns