Facultatea de Inginerie a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a participat cu succes la prima ediție a salonului EURO Politehnicus – International Innovation & Invention Show, organizat, la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, în perioada 22-24 noiembrie 2024. La salonul internațional au participat reprezentați din peste 60 de instituții, din următoarele țări: Canada, China, Filipine, Coreea de Sud, Taiwan, Croația, S.U.A., Tailanda, Republica Moldova și România.
Juriul internațional a acordat medalii de aur pentru cele două proiecte ale Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău:
- ”Novel Inhibitor and Catalyst: Silver Nanoparticles on Natural Clay Targeting ISO SS Bacteria from Sewage Sludge and Malachite Green Dye Oxidation”, realizată de Mirilă Diana-Carmen, Vartolomei Nicoleta, Roșu Ana-Maria, Panainte-Lehăduș Mirela, Georgescu Ana-Maria, Nedeff Florin-Marian și Nistor Ileana-Denisa.
- ”Innovative Retention of Phthalates in Wine Using Newly Developed Nanomaterials”, realizată de Mirilă Diana-Carmen, Hortolomeu Andreea, Vartolomei Nicoleta, Roșu Ana-Maria, Georgescu Ana-Maria, Nedeff Florin-Marian, Aruș Vasilica-Alisa, Platon Nicoleta, Muntianu Gabriela, Panainte-Lehăduș Mirela și Nistor Ileana-Denisa.
Alte instituții prezente la salon au acordat pentru primul proiect și următoarele medalii și premii:
- Medalia de aur de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.
- Medalia de aur și diplomă de excelență de la National Institute of Research – Development for Machines and Installations Designed for Agriculture and Food Industry (INMA) București.
- CUPA și Diploma SPECIAL AWARD de la Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic UPT, Asociația Generală a Inginerilor din România – Sucursala Hunedoara și Asociația CorneliuGroup Cercetare-Inovare, Universitatea Politehnică Timișoara.
- Certificat de excelență de la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Technology Transfer Center CTT-UCB.
- Premiul special (Diplomă și medalie) de la Romanian Association for Alternative Technologies (ARTA) Sibiu, ca semn de onoare, recunoaștere și apreciere a creativității științifice și originalității.
La eveniment Facultatea de Inginerie a fost reprezentată de cadru didactic asociat dr. ing. ec. MIRILĂ Diana-Carmen (Facultatea de Științe și Facultatea de Inginerie), șef lucrări dr. ing. GEORGESCU Ana-Maria (Facultatea de Inginerie) și dr. ing. VARTOLOMEI Nicoleta afiliată Liceului Tehnologic Târgu Ocna.
Echipa Facultății de Inginerie a demonstrat o colaborare excepțională și o dedicare remarcabilă în realizarea acestor lucrări inovatoare. Fiecare membru al echipei a contribuit, cu expertiza și creativitatea sa, în obținerea acestor premii prestigioase.
Dorim să mulțumim organizatorilor EURO Politehnicus – International Innovation & Invention Show pentru oportunitatea de a participa la acest eveniment deosebit. Apreciem eforturile depuse pentru organizarea unui salon de înaltă calitate, care a permis prezentarea și recunoașterea inovațiilor noastre.
Lasă un răspuns