Nicoleta Bichescu, fondatoarea Ziarului de Bacău, a primit astăzi, la 6 luni de la deces, titlul de „Cetățean de onoare” al Bacăului, post-mortem. Titlul i-a fost acordat în cadrul ședinței de Consiliu Local, la care a participat și Anca Hagimă, sora Nicoletei Bichescu, care a primit în numele defunctei diploma și Cheia Orașului.
„Vreau să relatez un aspect trăit de mine, care descrie ce fel de jurnalist era Nicoleta. Purtător de cuvânt fiind la cel mai important furnizor de utilități din oraș, mă confruntam des cu situații inconfortabile pentru cetățeni (adică incidente și avarii) în urma cărora instituții, cartiere, firme rămâneau în beznă (…) Vă mărturisesc că cele mai acide și incomode interpelări le primeam din partea ziarului (Ziarul de Bacău – n.r.) unde draga mea soră era redactor-șef. În acest context, în memoria ei, vreau să transmit următorul mesaj: dorim presă imparțială, de calitate, pusă în slujba cetățeanului”, a spus Anca Hagimă, sora Nicoletei Bichescu.
Despre Nicoleta Bichescu
Cariera jurnalistică a Nicoletei Bichescu a început, în ianuarie 1995, ca redactor Secția Economic a cotidianului „Ultima oră”, iar din mai 1995 până în mai 1996 a fost șef al Secției Economic la ziarul „Deșteptarea”.
În mai 1996 trece la nou-înființatul „Monitorul de Bacău”, unde până în 1998 este șef al secțiilor Social și, ulterior, Politic. După nici doi ani și jumătate de presă, în iunie 1997, relatează de la fața locului Summit-ul NATO de la Madrid, ca trimis special al „Grupului de Presă Nord-Est” Iași. În octombrie 1998 este promovată redactor-șef adjunct al publicației, iar în septembrie 2001 este numită redactor-șef.
În iunie 2002, alături de majoritatea colegilor de redacție, pune bazele unei noi publicații, „Ziarul de Bacău”. A fost așadar primul redactor-șef al „Ziarului de Bacău”, iar în iunie 2004 devine directorul societății care edita publicația.
Pe lângă numeroasele articole și anchete publicate atât în presa locală, cât și în cea națională, Nicoletei Bichescu i se datorează primul album monografic al județului Bacău – „Mărturisiri”, dar și monografia despre societatea Aerostar – „Povestea mea printre avioane”.
În ultimii ani, Nicoleta Bichescu lucra la Comisia Permanentă Comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru Relația cu UNESCO, poziție din care a făcut demersuri pentru includerea în Patrimoniul Universal UNESCO a mărțișorului, a iei românești ș.a.
Lasă un răspuns